Керівник міськдепартаменту пояснив, як нараховуватимуть зарплату лікарям після реформи

Керівник міськдепартаменту пояснив, як нараховуватимуть зарплату лікарям після реформи

Із липня 2018 року всі сімейні лікарі почнуть отримувати фінансування від Національної агенції здоров’я за кожного пацієнта, який уклав з ними декларацію. У міському бюджеті цих грошей не буде. Про це «Нова Доба» дізналася від Олега Стадника, директора департаменту охорони здоров’я ЧМР.

«Всі сімейні лікарі та педіатри будуть зосереджені у Центрах сімейної медицини, нині діючих центрах юридичних особах.За містом залишається право фінансувати лише комунальні платежі. Всім іншим працівникам: хірургам, окулістам, невропатологам, кардіологам та ін як і УСІМ ДОПОМІЖНИМ СЛУЖБАМ – рентгенкабінетам, лабораторіям, фізіотерапіям, кабінетам лфк та масажу і пр.пр. гарантується повне працевлаштування на тих самих робочих місцях, на тих самих територіях,що і зараз, і фінансування залишиться в межах медичної субвенції як ось уже три роки поспіль департаментом охорони здоров’я.

Лише одна відмінність: сімейні лікарі і персоналах, який навколо них, залишаються у Центрах сімейної медицини, а всі інші працівники пишуть заяви про звільнення з Центру з одночасною заявою про прийняття на роботу в міську Клініко-діагностичну поліклініку. Місце роботи і посада не змінюється, робиться запис в трудовій книжці про перехід в іншу юридичну особу. Чинне Законодавство передбачає попередження про таку можливість кожного працівника закладу, що і зроблено в кожному нинішньому Центрі.

Офіційна група працівників департаменту уже зустрілась із працівниками усіх Центрів та дитячих поліклінік. Всі бажають і прагнуть змінити систему охорони здоров’я на краще.

Є реальні кроки, тепер для кожного сімейного лікаря потрібно не одна,а дві медсестри. Найближчим часом ми зіткнемося із проблемою дефіциту середніх медпрацівників, а не з проблемою їх скорочення» – зазначив Олег Стадник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x