Черкащанам радять переглянути документальну стрічку «МІФ»

Черкащанам радять переглянути документальну стрічку «МІФ»

Кінострічку про історію життя Василя Сліпака нещодавно презентували в Черкасах. Про це повідомляє кореспондент «Нової доби».

Василь Сліпак – всесвітньо відомий оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом став учасником бойових дій на Сході, де і загинув.

«Зйомка стрічки «МІФ» зайняла дуже багато часу. Ми їздили в Париж, розмовляли з його близькими друзями, з тими, хто співав із Василем в опері. Були у Львові, де наш герой починав свою кар’єру як співак, розмовляли з його однокласниками. Їздили на фронт, спілкувалися з людьми, які були поряд в останній день. Також ми багато перемонтовували, бо у фільми використано безліч архівних відео з повсякденного життя героя, фрагменти концерту та служби на фронті, сюжети з телебачення та інтерв’ю» – зауважив режисер Іван Ясній.

Про символічність назви фільму розповів режисер Ярослав Попов: «Ця назва має кілька складових: по-перше, це позивний нашого героя, який він взяв собі на війні, а по-друге, міф – скорочено від Мефістофель. Це назва улюблених арій Василя Сліпака».

«У першій частині фільму розповідається про талант головного героя, моментами залою лунав сміх, а друга частина була важкою. Більшість у залі зненацька заплакали, навіть дорослі чоловіки не стримали сліз, – розповідає Ірина Хорошаєва, організатор кінопоказу в Черкасах, і додає, – на половині фільму Іван Ясній вийшов із зали… Він мене попередив, що якщо залишиться дивитися далі, то не зможе потім говорити». На її думку фільм варто переглянути кожному, бо він емоційно насичений, він про пріоритети і готовність чимось жертвувати заради майбутнього. Це інформаційна бомба, яка змінює за годину перегляду.

Фільм «МІФ» виходить у всеукраїнський прокат 8 лютого.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x