У Каневі зросте тариф на воду

У Каневі зросте тариф на воду

Днями відбулося чергове засідання виконавчого комітету Канівської міської ради. Цього разу члени виконкому були змушені піти на непопулярні кроки – ухвалили рішення про підвищення вартості послуг водопостачання й водовідведення. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

На початку січня ц.р. КП «Управління ВКГ» звернулося до міського голови із проханням розглянути розрахунки коригування тарифів встановлених з 10 серпня 2017 року. Коригування, пов’язане із збільшенням мінімальної заробітної плати з 1 січня ц.р. відповідно до ст. 8 ЗУ «Про Державний бюджет на 2018 рік».
Як повідомила начальник відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності Тетяна Стадник, в середньому тариф підвищиться на 9%. Проект рішення пройшов відповідну процедуру оприлюднення. Також питання обговорювалося на засіданні робочої групи за участі депутатів міської ради. Усі пропозиції було враховано.

Відтак, члени виконкому рішенням №26 від 07.0.2.2018 року «Про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем ) затвердили нові тарифи в наступних розмірах, а саме для:

1.1. Населення:
– централізоване водопостачання: – 13,08 грн. за 1 м. куб.
– централізоване водовідведення: – 14,10 грн. за 1 м. куб.
– послуга з централізованого постачання холодної води
(з використанням внутрішньобудинкових систем) – 13,68 грн. за 1 м. куб.
– послуга з централізованого водовідведення
(з використанням внутрішньобудинкових систем) – 14,76 грн. за 1 м. куб.
1.2. Бюджетні установи :
– централізоване водопостачання: – 13,08 грн. за 1 м. куб.
– централізоване водовідведення: – 14,10 грн. за 1 м. куб.
1.3 Інші споживачі:
– централізоване водопостачання: – 17,34 грн. за 1 м. куб.
– централізоване водовідведення: – 19,32 грн. за 1 м. куб

За відповідне рішення проголосувало 7 членів виконкому, 1 – утримався. Нові тарифи ввійдуть в дію вже з 1 березня ц.р.

Також, користуючись нагодою, директор КП «Управління ВКГ» Володимир Цюкало повідомив, що підприємство наразі несе суттєві збитки у зв’язку з затримками виплат компенсації за надані субсидії та пільги. Так, станом на 1 січня ц.р. борг держави перед підприємством становив 604 тис.грн. Затримки викликані тим, що розрахунки по субсидіях та пільгах з 1 січня ц.р. будуть проводиться відповідно до Постанови КМУ від 4 березня 2002 року №256 «Про затвердження порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету». Порядок фінансування по цій постанові не врегульований Мінфіном, при отриманні повних консультацій підприємство повідомить про зміни у розрахунках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x