На напірному колекторі в Золотоноші ліквідовують наслідки аварії

На напірному колекторі в Золотоноші ліквідовують наслідки аварії

Комплекс необхідних заходів розробляють нині фахівці комунальних служб спільно з владою, аби ліквідувати наслідки аварії на напірному колекторі в Золотоноші. Й таким чином не допустити масштабного лиха. Сьогодні в місті провели виїзне засідання комісії ТЕБ та НС під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

Нагадаємо, аварія, що сталась днями в Золотоноші по вул. Шевченка, виникла через значну кількість талих вод. У зв’язку з цим в місті оголосили надзвичайну ситуацію місцевого характеру по забрудненню поверхневих вод, оскільки частина нечистот потрапила до річки Золотоношка. Аварію локалізували. Містяни воду отримують. Утім наразі існує потреба в повноцінному ремонті, аби уникнути подальшого обвалення ділянки та забруднення р. Дніпро в цілому. На цьому наголошують місцеві владці й комунальники.

Вже сьогодні спеціалісти відповідних служб визначаться з виконавцями ремонтних робіт, прорахують об’єми й терміни їхнього проведення, фінансування. Такі завдання поставив перший заступник голови ОДА, скоординувавши роботу обласних та місцевих фахівців.

– Маємо в короткий термін вирішити проблему, застосувавши всі необхідні заходи, – наголосив Віталій Коваль, – аби уникнути повторення надзвичайної ситуації та запобігти можливості її виникнення в інших місцях системи. При цьому варто встановити жорсткий контроль за питною водою шляхом постійного проведення відповідних досліджень та проб. А також оперативно інформувати населення про подальші дії.

Під час засідання комісії фахівці обласних та місцевих служб, а саме: водоканалу, екоінспекції, держпродспоживслужби та ін., поінформували про теперішню ситуацію. Зокрема про її складність, у звязку зі скупченням мереж газо- та електропостачання на місці її виникнення. А найближчим часом тут проведуть і позачергову сесію міськради, аби визначитися з додатковим фінансуванням на проведення робіт з реконструкції колектора, проект якого вже розроблено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x