Учні Черкаського району мали можливість переглянути фільм «Кіборги»

Учні Черкаського району мали можливість переглянути фільм «Кіборги»

Упродовж двох тижнів учні загальноосвітніх шкіл Черкаського району мали нагоду переглянути художній фільм «Кіборги», а також безпосередньо поспілкуватися з учасниками АТО. Така акція стала результатом співпраці Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату, відділу освіти Черкаської РДА та КП «Черкасиоблкіно». Про це «Нова Доба» дізналася з видання «Сільські обрії».

− Фільм присвячений кожному загиблому і всім, хто залишився живим, їхнім родинам та волонтерам. «Кіборги» – це підтримка ідеї, надії в душах українців, а не пропаганда, − зауважує підполковник Олександр Шиш.
Стрічку вже подивилися учні шкіл Червонослобідського, Мошнівського куща, Руської Поляни. Далі − Худяки. На черзі Білозірська ОТГ.
Як зізналися у розмові з дітьми присутні на показах головний старшина запасу Олександр Тимошенко, молодший сержант запасу Євгеній Одновол, через реалістичність картинки важко дивитися фільм.
− Просто дивитися як на художній твір не виходить. Хлопці занурюються у всі ті переживання. Для бійців, що повернулися з фронту, пройшло надто мало часу, − пояснює військовий психолог Валентина Чубенко-Савченко. − Власні розповіді героїв про те, що саме їх спонукало стати на захист Вітчизни та відповіді на питання глядачів створили особливу атмосферу урочистості моменту, патріотичного піднесення та єдності поколінь.

Філософських розмов у стрічці справді багато: про те, «за що любити Україну», про мотивацію на війні і терпимість. Після перегляду стрічки у Мошнах заступник військового комісара Черкаського ОМВК, підполковник, учасник бойових дій Олександр Шиш вручив матері Героя Максима Преснякова відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції». У Червоній Слободі з дітьми спілкувалася вдова загиблого капітана Євгенія Подолянчука – Марія Подолянчук.
На всіх показах зал стояв і аплодував під час завершальних титрів, а багато хто не стримував сліз.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x