Ансамбль народної пісні «Ярославна» запрошує на ювілейний концерт

Ансамбль народної пісні «Ярославна» запрошує на ювілейний концерт

17 лютого о 16:00 у міському Будинку культури ім. І. Кулика відбудеться ювілейний концерт ансамблю народної пісні «Ярославна». Вхід вільний. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

У 2008 році в Черкаському міському Будинку культури ім. І.Кулика свій творчий шлях розпочав яскравий колоритний ансамбль народної пісні «Ярославна», який відразу став улюбленцем широкої маси глядачів.

В єдиний колектив п’ятьох професійних музикантів і вокалістів привела та об’єднала велика любов до української народної пісні.

Родзинкою ансамблю є те, що кожен із учасників колективу майстерно володіє кількома музичними інструментами, чудовим вокалом і професійним аранжуванням. Тож кожну пісню виплекано, наче улюблену дитину, заради якої ні серця, ані сил не жаль.

Учасники ансамблю «Ярославна» − люди творчі й багатогранні. Талант кожного з них викликає щире захоплення.

Репертуар колективу насичений і різноплановий − базується на основі джерел великої української спадщини. За роки свого існування ансамбль «Ярославна» напрацював близько 200 вокально-інструментальних творів, серед яких є українські народні пісні, щедрівки, колядки, веснянки, купальські обрядові пісні, музичні твори та пісні відомих композиторів.

Ансамбль народної пісні «Ярославна» є постійним учасником міських культурно-масових заходів, концертів, обласних та міських фестивалів. Зокрема на 4 міжобласному екологічному фестивалі-конкурсі українського естрадного мистецтва «Мости над Россю» − ансамбль отримав почесну нагороду «Гран Прі» ( 2009 р.). Ансамбль «Ярославна» − лауреат фестивалю мистецтв України в рамках Загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна (18-21. 08. 2009р.) Колектив часто виступає з шефськими концертами на різних підприємствах міста, у військових частинах в зоні АТО, дитячих будинках, медичних установах, парках та відкритих майданчиках .

Колектив знають і люблять не тільки в місті Черкасах та за його межами. Ансамбль «Ярославна» став відомим і у різних містах Фінляндії, де колектив уже двічі побував з творчим візитом (2008−2009р.р.), та взяв участь у фестивалі «Дикая неделя в Карвии» у 2009 році. Тож українські пісні полонили серця фінів і це підтверджується почесною грамотою та яскравими статтями у фінській пресі. А у 2010 році колектив виступив на «Овочевому фестивалі» в місті Веймар у Німеччині, де талановито і блискуче представляв українську народну пісню німецьким глядачам. Завдяки зарубіжним поїздкам репертуар колективу поповнився фінськими та німецькими піснями, які ансамбль «Ярославна» виконує в оригіналі.

Ансамбль народної пісні «Ярославна» живе творчо і розвивається одночасно з духовною культурою українського народу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x