Краснуха, кір, кашлюк – які інфекції були зафіксовані на Черкащині у січні

Краснуха, кір, кашлюк – які інфекції були зафіксовані на Черкащині у січні

У Черкаській області за січень 2018 року зареєстровано 18403 випадки інфекційних захворювань, інтенсивний показник на 100 тис. становив 1483, що на 46 % нижче порівняно з аналогічним періодом минулого року. Без грипу і ГРВІ зареєстровано 343 випадки інфекційних захворювань, або 27,7 на 100 тисяч населення, що на 17,0% нижче порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Про це «Новій Добі» повідомили у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Щодо епідситуації з інфекційних захворювань, керованих засобами специфічної профілактики, слід відмітити, що не зареєстровано захворювань на поліомієліт, дифтерію, правець, менінгококову інфекцію, вірусний менінгіт. Проте зареєстровано 5 випадків захворювання на краснуху (м. Черкаси –2, Городищенський район – 3), 5 випадків захворювання на кашлюк у м. Черкаси та 1 випадок епідемічного паротиту в Маньківському районі.

Зареєстровано 10 випадків кору, зокрема у м.Золотоноша – 6 випадків, смт.Лисянка – 2 випадки, Звенигородський район – 2 випадки. Продовжується епідеміологічний нагляд за захворюваннями на кір, які встановлені у 2017 році. В осередках проведені відповідні протиепідемічні та профілактичні заходи. Серед населення проводиться санітарно-освітня робота з питань імунопрофілактики захворювань на кір із залученням засобів масової інформації.

Показники захворюваності на 100 тис. населення становили: вітряна віспа – 47,2, скарлатина – 9,8, інфекційний мононуклеоз – 2,2, що перевищує показники 2017 року.

Особливо небезпечні інфекції, такі як сибірка, туляремія, бруцельоз, висипний тиф, сказ, лептоспіроз, не реєструвались.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x