Овочі, фрукти та яйця найбільше зросли в ціні в регіоні

Овочі, фрукти та яйця найбільше зросли в ціні в регіоні

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що інфляція на споживчому ринку Черкаської області в січні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем становила 1,1 %. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2 %. Найбільше (на 5,7–4 %) подорожчали овочі, фрукти та яйця. На 1,9–0,7 % підвищилися ціни на молоко та молокопродукти, макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти, рибу та продукти з риби, рис, хліб. Водночас на 1,7–0,7 % подешевшали гречані крупи та сало.
Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1 %, що зумовлено подорожчанням тютюнових виробів на 2,5 %.
Одяг і взуття стали дешевшими на 3,8 %, зокрема, взуття – на 6 %, одяг – на 2,5 %.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3 % відбулося головним чином за рахунок подорожчання матеріалів для утримання і ремонту житла на 2,1 %, підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 1,5 %, та опалення – на 1,2 %. Разом із тим відбулося зниження тарифів на каналізацію та водопостачання на 0,5 % і 0,4 %.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1 %, що викликано насамперед подорожчанням послуг лікарень на 4,1 % та амбулаторних послуг – на 3,4 %.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,2 % в основному спричинено подорожчанням палива та мастил, автомобілів на 4,4%, а також транспортних послуг – на 2 %.
У сфері зв’язку ціни зросли на 2,7 %, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 25 % та місцевого телефонного зв’язку – на 8,2 %.
Ціни на послуги ресторанів та готелів підвищилися на 0,8 %. Різні товари та послуги стали дорожчими на 1,2 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x