На Шполянщині вітали поважних ювілярів

На Шполянщині вітали поважних ювілярів

Поважний та мудрий дев’яностоп’ятирічний ювілей прилетів 10 лютого 2018 року до жителя Шполи Трифона Яковича Шмалія − учасника бойових дій, інваліда Другої світової війни, ветерана праці. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.
Із ювілейним днем народження поважну та знану в районі людину привітали керівник апарату Шполянської райдержадміністрації Любов Бакалина та голова районної ветеранської організації Володимир Пустовіт. І до сьогодні, сивочолий ветеран, понад пережите, понад усі труднощі, які випадали йому на долю, нелегку працю у післявоєнні роки, пам’ятає ціну Перемоги.
На зміну босоногому дитинству Трифона Яковича прийшла, обпалена війною, юність. Разом з однолітками був вивезений на роботи до Німеччини і лише після звільнення Червоною Армією, повернувшись на Батьківщину, відразу вступив в ряди діючої армії. Тож довелося ювіляру пройти і фронтовими дорогами.

Чимало життєвих випробувань довелося пережити і ювілярці з Василькова – Олександрі Олексіївні Литус, якій 9 лютого 2018 року виповнилось – 90. Вона стала учасником багатьох подій на нашій землі, прожила важке життя. З молодих років не покладаючи рук працювала. Зазнала і голодні й холодні роки, пережила війну. Стала свідком становлення незалежної України. Доля готувала їй складні випробування, але щира і глибока любов до землі, до рідних та ближніх допомогла їй вижити і досягти 90-річного ювілею. Засвідчити шану та повагу іменинниці завітали Володимир Пустовіт – голова ветеранської організації Шполянщини та землевпорядник Васильківської сільської ради – Тетяна Кичата. Гості вручили Олександрі Олексіївні квіти, подарунок, матеріальну допомогу та побажали ще довгих років життя при доброму здоров’ї та світлій пам’яті.
В очах цієї жінки жевріє невичерпна життєва мудрість, струджені руки – немов літописи трудової буденщини на селі, а в кожній зморшці – немов викарбовано історію радощів та печалей роду.
Таємниця довголіття пані Катерини проста. Вона радить не цуратися праці, жити з молитвою та щирою вірою в Бога, любов’ю до людей. Все решта упродовж долі обов’язково додасться.

12 лютого 2018 року з побажаннями міцного козацького здоров’я, щоб життя стелило лише щасливі дороги, а небо і надалі прихилялося благословенням, родинним теплом та благополуччям представники районної влади завітали і до Бориса Павловича Стеценка зі Шполи.
Чудову людину, відповідального спеціаліста і невтомного оптиміста перший заступник голови Шполянської райдержадміністрації Юрій Козоріз та голова ветеранської організації району Володимир Пустовіт цього дня привітали із 70-м ювілейним днем народження.
Історія життя Бориса Павловича надихає та слугує гарним прикладом для наслідування. Десятки років іменинник віддав праці на посаді агронома в кількох господарствах району. Згодом працював головним агрономом управління агропромислового розвитку, а потім обіймав посаду заступника начальника управління АПК та заступника голови районної державної адміністрації.
І сьогодні йдуть до Бориса Павловича за порадою та вклоняються за сумлінну працю на рідній землі, за розвиток району, за життя, сповнене любові й добра, за мудрість і знання, які передає своїм нащадкам. Тож гості побажали імениннику ще довгих щасливих років життя у гарному здоров’ї, теплому родинному колі та вручили квіти і подарунок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x