День Перемоги в Черкасах відзначатимуть

День Перемоги в Черкасах відзначатимуть

На зустрічі представників громадських організацій області з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченко, що відбулась 2 квітня, керівник Черкаської обласної організації ветеранів Володимир Веретільник висловив занепокоєння, що в зв’язку з політикою жорсткої економії, проголошеної в державі, область не буде святкувати День Великої Перемоги. Він поцікавився, чи є офіційні документи, які гарантують, що свято Перемоги в Черкасах відбудеться як цього року, так і наступного, коли дата буде ювілейною – 70-та річниця. У відповідь Юрій Ткаченко запевнив, що область обов’язково святкуватиме День 9 травня, як і раніше. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

Окрім цього голова громадської організації ветеранів озвучив нагальні потреби, такі, як завершення створення Алеї героїв та реконструкція Пагорбу Слави. Хвилювало й питання соціального захисту учасників Великої Вітчизняної війни.
«Ми довго боролися за обласний госпіталь ветеранів війни та праці, і нарешті його передано в комунальну власність, але тепер постала проблема ремонту, матеріального забезпечення закладу. Запрошуємо Вас, Юрію Олеговичу, відвідати госпіталь та розглянути питання посильної допомоги», – запропонував Володимир Веретільник.

Хвилюють питання соціального захисту визволителів Батьківщини й представника альтернативної організації – голову Черкаського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Петра Кривдика. Його приємно вразило, що новий керманич області, у першу чергу, звернув увагу на життя людей незахищених категорій суспільства. «Раніше нас ніхто не збирав і не вислуховував», – зауважив він.
Проте ще менше уваги приділялося тим, хто боровся за свою державу в інший спосіб. Микола Кривоніс з обласного товариства політичних в’язнів і репресованих зазначає, що в товаристві також є ветерани війни, але на відміну від них політв’язні та репресовані майже не користуються пільгами й фактично не отримують путівки в санаторії і госпіталь для ветеранів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x