Депутати не подолали вето міського голови на ухвалені раніше рішення

Депутати не подолали вето міського голови на ухвалені раніше рішення

Учора, 14 лютого, у Черкасах відбулося сорок дев’яте позачергове пленарне засідання другої сесії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Розпочалося воно з розгляду депутатських звернень і запитів. Спершу слово взяв новообраний секретар міської ради Ярослав Нищик. На його думку, заходи безпеки, до яких нині вдаються у сесійній залі працівники поліції, дещо перевищені. Тож обранець просить зменшити кількість правоохоронців та без перешкод впускати жителів міста, оскільки пленарні засідання є відкритими.

Депутат Володимир Гриценко звернувся з побажаннями врегулювати рух на колі біля «Літака». Там, за його словами, прибрали дорожні знаки «Пішохідний перехід». Натомість жителі, за звичкою, продовжують пересуватися тією частиною вулиці.

Антон Ведула зачитав запит до управління інспектування з вимогою демонтувати торгівельний павільйон, який встановили без дозвільних документів на вулиці 30-річчя Перемоги, 36. Його підтримали й інші колеги-депутати.

Ігор Кіта звернувся з проханням облаштувати на зупинці «Корольова», що на вулиці Сумгаїтській, таблички з назвою та розкладом руху транспорту.

Депутати більшістю голосів підтримали пропозицію міського голови Анатолія Бондаренко стосовно формування порядку денного, за яким працювали упродовж сьогоднішнього засідання.

Частина питань, які виносилися на розгляд ради, були згруповані й підтримані 26 голосами «за». Зокрема, ці рішення стосувалися передачі у власність територіальної громади міста зливових каналізацій, мереж водопостачання, водовідведення, а ще – затвердження у новій редакції статутів кількох комунальних підприємств (Придніпровської та Соснівської служб утримання будинків, «Черкаської служби чистоти»).

Ще кілька питань (про заслуховування звіту директора «Черкаських ринків», про внесення змін до рішення про структуру, визначення балансоутримувача та відмову одній із благодійних організацій у пільговій оренді) обранці зняли з розгляду, аби довивчити їх.

Депутати, серед іншого, не подолали й жодне з вето міського голови. Він, нагадаємо, своїми розпорядженнями призупинив дію восьми рішень, які раніше ухвалилювала рада. Серед них – внесення змін до регламенту, положення про постійні комісії Черкаської міської ради 8-ого скликання, про демонтаж тимчасової споруди на пляжі «Пушкінський», стосовно виконання вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо граничного віку перебування на службі, про припинення приватному підприємству «Шора» права користування земельною ділянкою на вулиці Героїв Дніпра, 4, а інвестиційно-будівельній компанії «Будгарант» – на перехресті Героїв Дніпра з Козацькою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x