Погода сприяє накопиченню домішок в атмосфері, − гідрометцентр

Погода сприяє накопиченню домішок в атмосфері, − гідрометцентр

Тривалий час на Черкащині утримається хмарна, маловітряна, волога погода. У нічні та ранкові години спостерігається інверсія. Така погода сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок в атмосфері.
За даними поста спостережень, у Дніпровському мікрорайоні 16 лютого рівень забруднення атмосферного повітря діоксидом азоту досяг 2,0 середньодобової ГДК. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, у найближчі 5 діб істотних змін у погоді не очікується, оскільки циклони та атмосферні фронти, які сприяють розсіюванню шкідливих домішок
знаходяться далеко від нашого регіону. З 22.02 синоптична ситуація зміниться, збільшиться ймовірність опадів, тому умови розсіювання шкідливих домішок покращаться.
Рівень приземного забруднення зростає здебільш при антициклонах і зменшується при циклонічному характері погоди. А опади вимивають домішки з повітря. Найчистішим повітря буває відразу після опадів і чим більше їх випадає, тим краще повітря очищується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x