Онкопацієнти: лікуватися неможливо померти. Хто поставить кому?

Онкопацієнти: лікуватися неможливо померти. Хто поставить кому?

20 лютого о 12.00 в прес-центрі газети «Нова Доба» (вул. Хрещатик, 223) відбудеться прес-конференція «Онкопацієнти: лікуватися неможливо померти. Хто поставить кому?».
В Україні майже 1 мільйон людей хворіють на рак. У Черкаській області з онкологічним діагнозом живуть понад 37 000 осіб. Цьогоріч МОЗ виділило додаткових 100 мільйонів гривень на закупівлю препаратів для дорослої онкології, але ця сума покриє потребу пацієнтів у таких препаратах лише на 10 %.

Підтримати своїх пацієнтів могли б регіони, але Постанова Кабміну № 180 прописана так, що робить закупівлю таких препаратів регіонами фактично неможливою. Так, у Черкаській області планували придбати ліки для хворих на рак молочної залози, але зупинили тендери через законодавчі обмеження. Наразі пацієнти змушені перервати лікування і їхнє життя опинилося під загрозою.
Черкаські онкологи та пацієнти хочуть звернутися до МОЗ та Кабміну – з вимогою пояснити механізм, за яким регіональна влада може закупити препарати та підтримати людей із онкологічним діагнозом.
Учасниками прес-конференції стануть Віктор Парамонов, головний лікар Черкаського обласного онкодиспансеру, Юрій Самохвал, головний онколог області, Олександр Заїка, хіміотерапевт, пацієнти, які потребують лікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x