У Черкасах розпочали вшанування Небесної Сотні

У Черкасах розпочали вшанування Небесної Сотні

Низка заходів, приурочених до річниці Небесної Сотні, розпочалася щойно у Черкасах. Представники влади, правоохоронці, рятувальники, освітяни та інші небайдужі черкащани прийшли вшанувати квітами загиблих на Майдані черкащан, які загинули під час Революції Гідності і ввійшли до Небесної Сотні. Втім, чітко спланований хід подій був змінений громадськими активістами, на чолі з «азовцем» Дмитром Кухарчуком. Вони влаштували інсталяцію із снігу, червоної фарби і розбитих касок. Про це повідомив власний кореспондент «Нової Доби».

Біля пам’ятника «Борцям за волю України» виступив “азовець” Дмитро Кухарчук, який наголосив на тому, що винні у розстрілі майданівців досі не покарані. Опісля всі охочі поклали квіти до пам’ятника.

Фоторепортаж із заходу можна подивитися тут

Серед Героїв Небесної Сотні – Максим Горошишин (с. Грушківка, Кам’янський район), Юрій Паращук (м. Тальне), Юрій Пасхалін (с. Носачів, Смілянський район), Андрій Саєнко (м. Сміла), Віктор Чернець (с. Подібна, Маньківський район), Віталій Смоленський (с. Фурманівка, Уманський район).

В рамках вшанування сьогодні в Черкасах відбудуться й інші заходи, приурочені до цієї події:
* 14.00, Центральна бібліотека імені Лесі Українки – година поезії «Реквієм Небесній Сотні»;
* 14.30, кінотеатр «Україна» – показ фільму «Кіборги» (вхід вільний);
* Бібліотека-філія № 2 для дорослих (вул. В’ячеслава Чорновола, 149а) – фото-світлини «На варті наших душ – Небесна Сотня»;
* Бібліотека-філія № 4 для дітей (вул. Тараскова, 6) – патріотична виставка «Реквієм Небесній Сотні»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x