Золотоніські лісівники виростили майже 900 тисяч сіянців сосни

Золотоніські лісівники виростили майже 900 тисяч сіянців сосни

У Золотоніському лісгоспі цьогоріч планують провести лісовідновлення на загальній площі 108 га, з них створять лісових культур на 68 га. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Основною лісоутворюючою породою, що зростає на території підприємства, є сосна звичайна. Тож для успішного проведення весняних лісокультурних робіт на підприємстві виростили 890 тисяч сіянців. За словами директора Золотоніського лісгоспу Миколи Баса, цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи.

На підприємстві також заготовлено 673 кілограми лісового насіння (сосна звичайна, дуб звичайний, горіх чорний, дуб бореальний, акація біла). Лісгосп повністю забезпечений і посівним матеріалом, за допомогою якого планують засіяти лісові розсадники на загальній площі 1,5 га.

“Весняні терміни створення лісових культур дуже стислі – в наших умовах всі роботи необхідно виконати якомога раніше, поки тримається волога в грунті. Частина площ вже підготовлена для проведення лісокультурної кампанії, виконано рихлення грунту на площі 47 га”, – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Як розповів головний лісничий Міщенко Ігор, всі сіянці вже кілька років поспіль перед посадкою обов’язково обробляються суперабсорбентом із стимуляторами росту. Це спеціальний гель для обробки коренів. Він накопичує вологу і віддає її рослині в засушливі періоди, а також відлякує шкідників. Цей рік не стане виключенням, адже в лісгоспі переконалися в ефективності цих препаратів, завдяки використанню яких покращується приріст і підвищується приживлюваність сіянців.

Золотоніські лісівники вже підготували необхідний інвентар та за перших сприятливих погодних умов розпочнуть виконувати своє головне завдання – створювати ліси на Лівобережжі Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x