На Черкащині відбувся семінар керівників інноваційних закладів освіти

На Черкащині відбувся семінар керівників інноваційних закладів освіти

84 комплекти обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології вже працюють у 28 інноваційних школах області. Тут у навчальному процесі допомагають мультимедійні проектори, інтерактивні дошки, цифрове вимірювальне та лабораторне обладнання. Як працювати інноваційно в освіті обговорили на семінарі «Інноваційне управління закладом освіти як чинник реалізації Концепції Нової української школи» учасники цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини». Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Про успіхи в реалізації програми «Інноваційні школи Черкащини» розповіла заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна.

– Із 2016 року 29 шкіл Черкаської області беруть участь у цільовій програмі «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року, – зауважила Оксана Сімушіна. – З метою реалізації означеної програми розроблено проект «Покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини в рамках Концепції нового освітнього простору», який реалізовано за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевих бюджетів.

Водночас, відповідно до обласних програм підвищення якості природничо-математичної освіти на період до 2021 року та впровадження в освітній процес інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» 14 інноваційних шкіл забезпечені наборами ЛЕГО, для 7 шкіл придбано кабінети біології, інформатики, математики, захисту Вітчизни, географії та хімії. Лінгафонними кабінетами оснащено 4 інноваційні школи. Шаховий кабінет придбаний для 1 інноваційної школи.

Також у рамках заходу директори закладів освіти – учасники цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» поділилися практичним досвідом та презентували результати упровадження авторських моделей розвитку закладу освіти. Зокрема, було означено такі напрямки роботи: дослідно-експериментальна діяльність, впровадження та активне використання ІКТ, робота над естетичним оформленням навчальних приміщень, проведення семінарів, майстер-класів та ворк-шопів, професійних зустрічей, участь у програмі GoCamp, використання онлайн-платформи EdEra, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, використання мультимедійних кабінетів у рамках STEM-освіти, співпраця з місцевої владою та батьківською громадою, упровадження нового змісту та стандартів освіти відповідно до Концепції Нової української коли.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x