Драбівські лікарі прозвітували про результати їхньої діяльності

Драбівські лікарі прозвітували про результати їхньої діяльності

23 лютого 2018 року у великій залі Будинку рад відбулася спільна медична рада за участю керівників структурних підрозділів центральної районної лікарні, старших медичних сестер відділень, головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги», медичних працівників лікарських амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів району, на якому обговорили діяльність медичної галузі Драбівщини за 2017 рік і окреслили плани на рік 2018-ий. Підсумкову медичну раду провела голова медичної ради – головний лікар Драбівської центральної районної лікарні Світлана Бойко. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Драбівської районної ради.

У роботі взяли участь голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, заступник голови – Світлана Коршак, сільські, селищний голови, громадські організації району.

Про результати діяльності лікувально-профілактичних закладів району за 2017 рік та завдання щодо подальшого їх розвитку, поліпшення стану здоров’я населення району на 2018 рік доповіли головний лікар Драбівської центральної районної лікарні Світлана Бойко та головний лікар комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Балагурчик.

На завершення керівники району підвели підсумки роботи медичної ради та визначили пріоритети роботи на поточний рік.

Виступаючи перед присутніми, Володимир Дзега сказав, що районна влада прагне забезпечити повноцінне функціонування медичних закладів, знайти шляхи підвищення ефективності системи надання медичної допомоги, її якості та доступності для покращення рівня здоров’я населення та поліпшення якості життя наших громадян. Саме тому у 2017 році на потреби медичної галузі району із загального фонду районного бюджету виділено кошти в сумі 50742,5 тис. грн., із спецфонду районного бюджету також спрямовувалися кошти на медичну галузь, а саме: Центральна районна лікарня – 2 119,9 тис. грн. та КНП «Драбівський центр первинної медико-санітарної допомоги» – 1 818,9 тис. грн.

«Від нашої з вами роботи залежить якість надання медичних послуг жителям району, а відтак і здоров’я людей. Зрозуміло, що цей рік буде непростим, нам разом необхідно розумно зробити перепрофілювання відділень лікарні та оптимізацію ліжкомісць, поліпшити умови перебування пацієнтів у медичних закладах, створити сприятливі соціальні умови для молодих лікарів, провести ремонт стаціонарних відділень лікарні, за рахунок співфінансування придбати спеціальний медичний автомобіль, здійснити підготовку до автономної діяльності лікарні в перспективі з адмінреформуванням»,- підсумував голова районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x