До свята 8 Березня в центрі Черкас організують Ярмарок квітів

До свята 8 Березня в центрі Черкас організують Ярмарок квітів

З 3 по 9 березня у Черкасах вздовж центральної алеї по бульвару Шевченка від вул. Смілянської до вул. Небесної Сотні триватиме ярмарок з продажу квітів до Міжнародного жіночого дня. Таке компромісне рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради в результаті тривалої дискусії з підприємцями, які завітали до зали. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Справа в тому, що люди, які займаються квітковим бізнесом впродовж багатьох років, і донедавна здійснювали торгівлю на площі біля Центру дитячої та юнацької творчості, вимагали дозволу на продаж саме в цьому місці. Проти цього категорично виступали члени виконкому, апелюючи, що міській владі свого часу довелось докласти чималих зусиль, аби розчистити цю площу від стихійної торгівлі. Загалом відповідний «двобій» тривав фактично два роки.

– І ви тепер хочете, аби ми своїм рішенням дозволили торгівлю на площі біля Центру дитячої та юнацької творчості? Розумієте, що ми можемо дати дозвіл лише на кілька днів, а потім звідти вже ніхто не піде. Торговцям вигідно там стояти, адже великий потік людей стабільно їм приносить істотну виручку. Тому незабаром знову там розростеться стихійний ринок, – застеріг заступник міського голови Ігор Коломоєць.

Тоді як головуючий на засіданні виконкому заступник міського голови Ігор Волошин нагадав, що це місце для ярмарку квітів, як і площу біля будівлі Черкаського драмтеатру (що теж обговорювалась на виконкомі серед можливих варіантів) не погодив департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

У свою чергу, заступник міського голови Людмила Бордунос закликала своїх колег дійти порозуміння та ухвалити компромісне рішення щодо місця проведення ярмарку квітів. Адже, за її словами, у разі відсутності законних місць для такої торгівлі, підприємці змушені будуть працювати нелегально.

Водночас нагадала, що попередньо, як можливий варіант, розглядалась частина алеї по бульвару Шевченка від вул. Смілянської до вул. Небесної Сотні. До речі, це єдине місце у центральній частині Черкас, яке погоджує департамент архітектури та містобудування для розміщення такого ярмарку.

Підприємці спершу досить скептично відреагували на цю пропозицію і наполягали винятково на площі біля ЦДЮТ.

Проте члени виконкому їм нагадали, що за будь-яку торгівлю, яка здійснюватиметься на цій території, передбачене притягнення до адміністративної відповідальності. І всі ці дні там буде посилений контроль з боку управління інспектування . Тож підприємцям не слід розраховувати, що вони зможуть там стихійно розміститись на період свят.

У підсумку голосування виконком таки затвердив місце для ярмарку квітами до Міжнародного жіночого дня на центральній алеї по бульвару Шевченка від вул. Смілянської до вул. Небесної Сотні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x