Перевізники міста влаштували показовий попереджувальний страйк

Перевізники міста влаштували показовий попереджувальний страйк

Від 12 години дня вівторка на півтори години Черкаси залишились без маршруток. Усі 9 приватних перевізників майже одночасно припинили рух та розпочали страйк, залишивши на страшенному морозі пасажирів без інформації та фактично в якості заручників. Такими маніпуляціями перевізники вирішили «продавити» питання встановлення у Черкасах нового тарифу в 5 грн. Нагадаємо, що сьогодні члени виконкому вдруге відмовили погоджувати новий тариф та відправили його на доопрацювання.

− У морозну погоду черкащани залишились фактично без транспорту. Перевізники відмовились виконувати свої зобов’язання, передбаченні угодами. Такі дії є певним шантажем і є неприпустимими стосовно громади і неповага для неї. Адже насамперед постраждали пересічні громадяни, − підкреслив, коментуючи ситуацію, заступник міського голови Ігор Волошин.
З’ясувалось, що попередження про страйк від деяких перевізників таки поступили до департаменту ЖКГ, але в усній формі. Щоправда, з обіцянками вдатись до більш радикальних дій, ніж півторагодинний страйк.
Заступник міського голови Юрій Ботнар зауважив, що влада не прагне «війнушок», але не буде ставати на коліна. Тим більше, коли її відверто шантажують, а пасажирами маніпулюють, наражаючи місто на соціальний вибух. Він також нагадав, що встановлення GPS-трекерів, відеореєстраторів та систем автоматичного оголошення зупинок є передумовою, яка дозволить черкаським перевізникам працювати за діючими угодами та діючим тарифом у 4 грн. Щодо тарифу у 5 грн, то він передбачає значне підвищення якості перевезення містян маршрутними автобусами.

− Зараз проводяться перемовини з перевізниками з інших міст України. Ми готові ухвалювати рішення про те, щоб тимчасово перевізники з інших міст здійснювали перевезення в Черкасах, – зазначив Ігор Волошин. До того ж, за словами чиновника, КП «Черкасиелектротранс» готовий вивести на лінії всі свої резервні машини.
Утім, попереджувальний страйк, оголив ще одну проблему. Про це нагадав секретар міської ради Ярослав Нищик, заявивши, що така ситуація ставить «жирний хрест» на транспортній реформі загалом. Бо ніяк не можна гарантувати надалі, що страйк не повториться, або не стане дієвим засобом маніпуляції на майбутнє. Врешті, у міській раді хоча й готові на нові переговори з перевізниками, так само рішуче готові навіть до розірвання угод з тими, у кого терміни договорів на перевезення пролонговані до 2019−2022 років.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x