На дорогах області рятувальники надали допомогу 27 особам

На дорогах області рятувальники надали допомогу 27 особам

Як і передбачалося, прогнозами УкрГідрометцентру, вдень 27 лютого та вночі на території області спостерігався сніг, місцями сильний, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с. Усі служби оперативного реагування та екстреного виклику були переведені у режим підвищеної готовності. На ранок 28 лютого на території області значних ускладнень внаслідок негоди на автошляхах та на об’єктах інфраструктури не сталося. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Упродовж минулої доби 27 лютого рятувальники 9 разів залучалися на допомогу громадянам, чиї автомобілі стали заручниками снігових заметів.

27 лютого о 13:20 із села Гереженівка уманські рятувальники отримали повідомлення від водія вантажного автомобіля «Мерседес», який не міг самостійно продовжити рух внаслідок замерзання дизельного палива. Прибувши на місце виклику, рятувальники допомогли водію, відбуксирувавши автомобіль до найближчої станції технічного обслуговування.

Також, о 22:00 на 210-му кілометрі автодороги «Київ-Одеса» уманські рятувальники надавали допомогу по буксируванню 3-х вантажних автомобілів, які в умовах ожеледиці не могли рухатись самостійно.

Цього ж дня поблизу населених пунктів Деньги та Нова Дмитрівка Золотоніського району, рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини надали допомогу по буксируванню 16-ти вантажних автомобілів, які в умовах ожеледиці не могли рухатись самостійно та перешкоджали руху іншому транспорту.

Вже о 00:50 маньківські рятувальники виїжджали до села Зелений Гай, де допомогли витягти із снігового замету автомобіль швидкої допомоги, що поспішав на виклик.

Загалом упродовж минулої доби рятувальники допомогли подолати негоду водіям 24-х вантажних автомобілів у місті Черкаси, Золотоніському, Корсунь-Шевченківському, Монастирищенському, Маньківському та Уманському районах. Усього в області за період роботи рятувальниками надано допомогу 3260 особам, вивільнено із заметів 1856 автотранспортних засобів.

Управління ДСНС України у Черкаській області, вкотре наголошує: під час ускладнення погодних умов, більшості надзвичайних подій можна уникнути, якщо виконувати прості рекомендації фахівців автодорожніх служб, поліції та рятувальників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x