На Смілянщині посадили ліс до ювілею Шевченка

На Смілянщині посадили ліс до ювілею Шевченка

Днями в Будянському лісництві школярі та представники місцевої влади спільно з лісівниками посадили три гектари лісу й присвятили його ювілейній 200-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Про це «Нову Добу» поінформувала прес-служба ОДА.

Участь в цій Акції взяли службовці Смілянської райдержадміністрації, представники сільських рад району. Разом з дорослими на ділянці, де створювався ліс, працювали вихованці Смілянського шкільного лісництва – учні Балаклеївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 2.

Щоб покрити лісовим насадженням відведену площу, учасникам заходу знадобилося 4,2 тисячі сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою, які було привезено з Будянського лісового розсадника. Тож тепер, завдяки спільним зусиллям, на території минулорічного зрубу підростатиме дубовий ліс, і не простий, а присвячений 200-й річниці з дня народження Кобзаря. Безпосередня участь в озелененні рідного краю принесла учасникам заходу позитивні враження. Директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда особисто з наймолодшими учасниками Акції створював ювілейні лісові культури та пояснював їм важливість цього процесу.

– Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках» проводимо щороку і намагаємось до неї залучити якомога більшу кількість учнівської молоді та представників громадськості. Такими заходами прагнемо привернути увагу до питання примноження та збереження лісових насаджень краю. Впевнений, що посаджена сьогодні діброва виросте такою ж гарною, як описував у своїх творах Тарас Григорович Шевченко», – зазначив керівник підприємства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x