Землі лісового фонду в межах Свидівоцької сільради повернуть державі

Землі лісового фонду в межах Свидівоцької сільради повернуть державі

Прокуратура в апеляційному порядку довела законність та обґрунтованість позовних вимог про скасування державної реєстрації та витребування з незаконного володіння на користь держави земельної ділянки лісового фонду в межах Свидівоцької сільської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що земельну ділянку за рахунок лісів незаконно передано Черкаською райдержадміністрацією в приватну власність громадянину для будівництва та обслуговування житлового будинку.

З метою захисту інтересів держави в частині повернення незаконно втраченої землі, прокуратура попередньо звернулася до суду з позовом, за яким визнано протиправним і скасовано розпорядження райдержадміністрації, яка перевищила свої повноваження, надавши землі лісового фонду не для лісогосподарських потреб, взагалі не маючи права ними розпоряджатися.

У подальшому, прокуратурою пред’явлено до суду позов про витребування земельної ділянки в громадянина, який придбав її за договором купівлі-продажу.

Попри відмову у задоволенні вказаного позову Черкаським районним судом, за апеляційною скаргою прокурора апеляційним судом Черкаської області позов прокурора задоволено, земельна ділянка підлягає поверненню на користь держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x