Валентин Лазуренко про ІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила-2018»

Валентин Лазуренко про ІІ Черкаський обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила-2018»

Уже незабаром, 29 березня, вдруге у Черкаському державному технологічному університеті відбудеться Черкаський обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила – 2018».
Ініціатором унікального фестивалю-конкурсу став Центр студентського розвитку та культурних програм Черкаського державного технологічного університету, який отримав підтримку як від адміністрації вишу, зокрема, ректора Олега Григора, так і від обласної та міської влади.
Відтак, незадовго до мистецької події, про сам фестиваль, його особливості та перспективи розповідає проректор із гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету, професор Валентин Лазуренко.
– Як виникла ідея проведення саме такого фестивалю-конкурсу?
− Нестримне бажання активізувати культурно-мистецьке життя юнацької молоді та зміцнити творчі й дружні зв’язки між вихованцями різних навчальних закладів Черкаської області стало підґрунтям ідеї створення фестивалю-конкурсу «Крила». Оскільки Черкаський державний технологічний університет створює чудові умови не лише для навчання, а й для виховання та всебічного розвитку особистості, то фестиваль-конкурс «Крила» став вагомим кроком назустріч талановитій молоді.
Уперше фестиваль відбувся торік із нагоди Всесвітнього дня поезії та Міжнародного дня театру за ініціативи Центру студентського розвитку та культурних програм Черкаського державного технологічного університету та отримав визнання у творчих освітянських колективах нашого регіону.
– Яку мету ставили перед собою організатори такої мистецької події?
− Насамперед, фестиваль-конкурс юнацької творчості ставить за мету виявлення та підтримку молодих талантів, надання їм можливості реалізувати свій творчий потенціал. Крім цього, метою заходу є сприяння розвитку естетичних ідеалів та почуття прекрасного, формування високої індивідуальної етичної культури, національних традицій, духовного збагачення особистості. Воночас, фестиваль сприяє залученню юнацької молоді до світових художніх цінностей та популяризації серед молоді змістовного культурного дозвілля й обміну досвідом між творчими колективами навчальних закладів Черкащини.
− Хто оцінюватиме мистецький хист молодих талантів?
− Конкурсанти змагатимуться, демонструючи свої здібності й таланти у трьох номінаціях: «Авторська поезія», «Художнє слово» і «Театральне мистецтво». Оцінюватиме учасників авторитетне журі, у складі якого народні та заслужені артисти України, заслужений діяч мистецтв України, актори Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка; поети, перекладачі, прозаїки, публіцисти, члени Національної спілки письменників України, лауреати літературної премії імені Василя Симоненка; відомі ведучі Черкащини.
– Хто допомагає у втіленні такого цікавого проекту?
− Обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила» відбудеться за підтримки Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації; Департаменту культури та взаємозв’язків із громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації; Управління у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації; Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради; Черкаського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України; Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України; Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.
До того ж, інформаційними партнерами фестивалю є Черкаська обласна газета «Нова Доба», обласна громадсько-політична газета «Черкаський край», інтернет-видання «ВиЧЕрпно».
– Чи багато охочих узяти участь у цьогорічному ІІ Черкаському обласному фестивалі-конкурсі юнацької творчості «Крила−2018»?
− Наразі триває прийом заявок для участі у фестивалі. Заявки для участі у фестивалі-конкурсі приймають до 20 березня 2018 року.
Про деталі участі у конкурсі можна ознайомитись на сайті Черкаського державного технологічного університету: https: //chdtu.edu.ua/kryla/polozhennya-pro-festival, або ж за телефоном: (0472) 71-00-90, або надіслати запитання на електронну адресу оргкомітету: chdtu-kryla-2017@ukr.net.
Варто зазначити, що фестиваль «Крила–2018» – це радість таланту, знайомство з неймовірною самобутністю національної культури, політ творчості. Для когось – перші кроки на великій сцені, а для інших – можливість довести багаторічний професіоналізм. Тож, запрошуємо талановиту молодь до участі у ІІ Черкаському обласному Фестивалі-конкурсі юнацької творчості «Крила», що відбудеться 29 березня 2018 року.

Ольга Квятковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x