У Черкасах вшанували пам’ять загиблих співробітників Служби безпеки України

У Черкасах вшанували пам’ять загиблих співробітників Служби безпеки України

Благодійний вечір, присвячений загиблим співробітників СБУ, які боролися за територіальну цілісність та незалежність України, відбувся у суботу в будинку культури ім. І. Кулика. Під час заходу всі гості мали можливість подивитися виставу-реквієм та виставку картин, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Це незвичайний захід, який пройшов через серце кожного з цієї зали. Я щиро дякую. Необхідно повертати пам’ять, адже герої живуть тоді, коли ми про них пам’ятаємо, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

На сцені офіцер Національної академії СБУ Леся Шиденко продемонструвала репродукції серії картин «Невидима варта», які вона написала спільно зі своєю донькою – Олександрою. Експозиція налічує 25 робіт, з яких 18 – портрети загиблих співробітників СБУ.

– Я дійсно рада бути у кожному місті разом із нашою виставкою. Проте Черкаська земля для мене дуже близька. Річ у тому, що саме на Черкащині пройшло моє дитинство. Саме тут було моє перше натхнення, як художника. «Невидима варта» – це картинна галерея з репродукцій. Оригінали були віддані сім’ям загиблих, – розповідає художниця.

У рамках заходу глядачам була показана вистава-реквієм «Війна без строку…», яка є спільним проектом співробітників та курсантів Академії. Акторами стали представники навчальних курсів, названих на честь Героїв СБУ: Олександра Аніщенка, Руслана Лужевського, Геннадія Біліченка та Андрія Кузьменка. Від імені загиблих курсанти зі сцени розповіли маловідомі факти про життєвий та військовий шлях співробітників СБУ.

Також після вистави був презентований один із фільмів відеопроекту «Пам’ятаємо». У ньому розповідається про підполковника СБУ Володимира Шкіру, який загинув 24 червня 2014 року під Слов’янськом у збитому терористами гелікоптері. Загалом відеопроект налічує 13 відеосюжетів.

Як зазначають у СБУ, подібні заходи вже відбулися у 15-ти містах України та налічують 11 тисяч відвідувачів. Черкаси стали 16-м містом, яке долучилося до Всеукраїнського благодійного туру. Зокрема, за рік акції вдалося зібрати понад 780 тисяч гривень, які передані військовим шпиталям для проведення лікування та реабілітації українських захисників.

Кошти, що були зібрані на цьому благодійному вечорі, ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов та керівник Управління СБУ в Черкаській області Олег Бойко передали Центру реабілітації учасників АТО Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x