Черкаським рибалкам нагадали про правила безпеки на льоду

Черкаським рибалкам нагадали про правила безпеки на льоду

З метою попередження виникнення нещасних випадків на льоду 5 березня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області провели рейдові заходи на річці Дніпро. На жаль, заборонити людям виходити на небезпечний лід неможливо. Саме тому рятувальники постійно нагадують громадянам про правила безпеки, яких так важливо дотримуватись усім, хто виходить на лід. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Учасники рейдової групи роз’яснили рибалкам правила безпеки на кризі, нагадали, як діяти, якщо опинився у воді та детально розповіли про надання першої медичної допомоги постраждалим.

«Перш ніж ступати на лід, дізнайтесь про товщину льодового покрову на водоймі. У різних місцях річок, озер товщина льодового покрову може бути різною. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією, – наголосила головний фахівець Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Марина Мозгова. – Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг. При переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду», – Марина Анатоліївна.

Під час рейду співробітники ДСНС вручили пам’ятки з правила безпеки на льоду.

Довідково: згідно статистики, з початку року на водних об’єктах області зареєстровано 11 пригод, внаслідок яких 7 осіб загинуло та 16 осіб врятовано. Більшість нещасних випадків сталося внаслідок виходу людей на тонку кригу для вилову риби або скорочення шляху. Окрему групу становлять нещасні випадки з дітьми внаслідок безконтрольного перебування на кризі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x