Черкащани попалися на незаконному вилові риби

Черкащани попалися на незаконному вилові риби

Зловмисників, які під час нересту займалися незаконним виловом риби, затримано «на гарячому». Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області. Працівники міліції затримали двох чоловіків, які займалися незаконним виловом риби за допомогою заборонених знарядь лову. Своїми діями зловмисники завдали збитків державі на суму понад 9 000 гривень.

У ході проведення заходів працівники міліції Черкащини проводять спільні рейди та перевірки з представниками рибної й екологічної інспекції з метою виявлення таких порушників. Так, вночі під час відпрацювання Черкаського району співробітники лінійного відділу міліції в річковому порту міста Черкаси спільно з представники Черкасирибохорони на одному із під’їздів до річки Рось виявили автомобіль, в якому нікого не було. Правоохоронці вирішили зачекати власника та з’ясувати мету його перебування біля річки. Через кілька годин до берега на гумовому човні підпливли двоє чоловіків. Нічого не підозрюючи, вони почали вивантажувати мішок з рибою, акумуляторні батареї та підсаки з пристроєм електричної дії. В цей момент їх було затримано співробітниками міліції. Зловмисниками виявились 36-річний та 25-річний жителі одного із сіл Черкаського району.

В кабінеті слідчого затримані зізналися, що знали про заборону вилову риби в цей період, однак зважились на правопорушення сподіваючись, що їх ніхто не впіймає. Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Слідство триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x