До дня народження Шевченка в середмісті Черкас читали його поезію

До дня народження Шевченка в середмісті Черкас читали його поезію

9 березня виповнюється 204 роки від дня народження всесвітньо відомого українського поета та прозаїка Тараса Шевченка. У Черкасах його пам’ять вшанували покладанням квітів до монумента Великого Кобзаря під пісню на його слова «Реве та стогне Дніпр широкий» та декламуванням віршів поета просто неба. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

До дня народження Шевченка в середмісті Черкас читали його поезію Участь у заходах на площі біля музично-драматичного театру взяли міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, його заступники Ігор Волошин, Людмила Бордунос, Юрій Ботнар, Ігор Кривошеєв, секретар міської ради Ярослав Нищик, представники структурних підрозділів міськвиконкому та громадськість.

– Сьогодні ми вшановуємо одного з найвидатніших українців, нашого земляка – Тараса Шевченка, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Він завжди був непересічною особистістю – як серед сучасників, так і донині. А його поезія, як це не дивно, досі лишається актуальною та завжди доречною. У написаних ним рядках кожен може знайти щось своє – найбільш злободенне й важливе.

До дня народження Шевченка в середмісті Черкас читали його поезію Декламувати вірші Тараса Григоровича спершу взялися діти – вихованці кількох дошкільних навчальних закладів, школярі, учні й викладачі професійного автодорожнього ліцею, працівники бібліотек. Загалом під час заходу працював принцип вільного мікрорайону, тож прочитати улюблену поезію Шевченка мали змогу всі охочі. На площі звучали уривки з його поеми «Княжна» («Зоре моя вечірняя»), «Зацвіла в долині…», «Світає, край неба палає…», «І досі сниться: під горою…», «Гомоніла Україна».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x