Лляне насіння зміцнить та омолодить організм

Лляне насіння зміцнить та омолодить організм

Усім нам хочеться мати свіжий і привабливий вигляд, та особливо складно це зробити у період весняного авітамінозу, після зимових нездужань. Тож саме час додавати у раціон корисні продукти і насичувати свій організм важливими мікроелементами і вітамінами. Справжнє джерело цінних компонентів – насіння льону.

Із макроелементів це насіння містить кальцій і калій, фосфор і натрій і, звичайно ж, магній. Усі вони сприятливо впливають на організм: кальцій і фосфор корисні для скелета, калій і магній – для серця і судинної системи. Корисні мікроелементи теж наявні у значних кількостях: селен і марганець, цинк, мідь і залізо допомагають організму працювати без збоїв, знижують тягу до солодкого, підвищують бадьорість і активність мозку, знезаражують і тонізують організм.
А ще в насінні льону безліч корисних вітамінів: вітаміни групи В: 1 і 2, 3 і 6, а ще вітамін B9. Їхній вплив на організм складно недооцінити, адже вони не тільки «розганяють» обмін речовин і поліпшують роботу всіх органів і систем, а й допомагають загоювати пошкодження і рани, підвищують імунітет і налагоджують нервову систему. Вітамін Е тонізує і омолоджує шкіру. Вітамін А покращує стан шкірних покривів, відновлює волосся і нігті. Вітамін С зміцнює імунітет і насичує організм. Ще одна цінність зернят льону полягає в наявності клітковини, яка допомагає кишечнику працювати без збоїв, а також жирних кислот Омега-3, Омега-6 і 9 – вони зміцнюють весь організм. Окремо слід розповісти про такі речовини, як лігнани і фітостерини. Перші запобігають утворенню злоякісних пухлин, а другі, крім профілактики раку, ще знижують рівень холестерину в крові.
Харчова цінність у 100 грамах чудо-продукту – 534 калорії. У них міститься 18 грамів білка,
42 грами лише корисних жирів, 29 грамів вуглеводів, 27 грамів харчових волокон.
Вивчивши детально склад насіння льону можна зробити висновки, що регулярне вживання їх в їжу сприятиме: поліпшенню роботи серця, нормалізації тиску і рівня холестерину, поліпшенню імунітету, схудненню, поліпшенню зору, посиленню репродуктивної функції та потенції, очищенню організму і печінки в цілому, профілактиці пухлин.
Не варто вживати лляне насіння при дефіциті йоду, бо воно може перешкодити засвоєнню цього мінералу, а також при загостренні захворювань печінки і нирок – через небезпеку стимуляції руху піску і каменів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x