Понад 2 гектари дубу і горіха чорного висадили студенти Городищенського коледжу

Понад 2 гектари дубу і горіха чорного висадили студенти Городищенського коледжу

Нещодавно студенти відокремленого структурного підрозділу Городищенського коледжу Уманського національного університету садівництва відгукнулися на заклик лісівників примножувати лісові насадження краю в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

28 студентів, які навчаються за спеціальністю «лісове господарство», та викладач геодезії Володимир Вертипорох приїхали до Таганчанського лісництва Корсунь-Шевченківського лісгоспу, щоб садити ліс. У стінах навчального закладу юнаки та дівчата вивчають лісівничу науку теоретично, а от практичні заняття майбутні фахівці-лісівники завжди чекають із нетерпінням. Крім того, вважають своїм обов’язком щовесни долучатися до лісокультурної кампанії, садити дерева і цим самим примножувати зелені насадження, поліпшувати екологічну ситуацію в області.

За словами лісівників, студенти ліс садять не вперше, тож довго пояснювати про особливості посадки не довелося, а лише потрібно було контролювати загальний процес. Швидко, вправно та зі знанням справи молодь створювала змішані культури дуба звичайного та горіха чорного. Загалом того дня заліснили площу минулорічного зрубу в 2,3 гектари.
Після того, як на відмінно виконали заплановане завдання, і всі сіянці були висаджені, лісівники пригостили студентів справжньою весняною лісовою кашею та березовим соком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x