У ЧДТУ привітали з ювілеєм професора Миколу Бушина

У ЧДТУ привітали з ювілеєм професора Миколу Бушина

12 березня 2018 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулася Перша регіональна історико-краєзнавча конференція «Персоналістичний вимір історії Черкащини», присвячена 80-річчю з дня народження доктора історичних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Миколи Бушина.
На початку зустрічі модератор заходу, проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету, доктор історичних наук, професор кафедри історії України та суспільних дисциплін Лазуренко Валентин Миколайович, надав можливість гостям, колегам, друзям, учасникам конференції привітати Миколу Івановича з ювілеєм та висловити найщиріші побажання з нагоди визначної події. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

− Хочу побажати Миколі Івановичу, насамперед, міцного здоров’я і наснаги, аби передати важливі знання молодому поколінню та сприяти формуванню державної думки серед молоді. Хто може зробити це краще, аніж людина, яка прожила життя та здобула певну мудрість і досвід, − зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор та вручив ювіляру Почесну грамоту від навчального закладу за вагомий внесок у вивчення історії України, популяризацію культурно-історичної спадщини Черкащини, потужну просвітницьку роботу та з нагоди 80-ти річчя від дня народження.
Долучився до привітань заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Волошин.
− Шановний Миколо Івановичу, Ви справді щаслива людина, адже Ви маєте свою наукову школу, можете пишатися своїми випускниками, вихованцями, творчими здобутками − це дійсно щастя. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного затишку і задоволення від кожного дня, − наголосив Ігор Волошин.
За дорученням міського голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка, Ігор Володимирович нагородив Миколу Бушина Медаллю за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток міста та з нагоди відзначення ювілею.
− Всі ми народжуємося звичайними людьми, а ким ми стаємо залежить від нашої витримки, від того, наскільки ми віддані своїй справі та державі. Ви народилися простою людиною, а стали героєм нашого часу. Дякуємо Вам за це. Сьогодні є з кого брати приклад нашій молоді. Рівняючись на Вас, ми виховаємо справжніх патріотів, майбутніх творців і розбудовників нашої демократичної, незалежної України, − запевнила заступник начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної адміністрації Валентина Іванівна Ткаченко.

До найщиріших привітань на адресу ювіляра долучилися: голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Жалдак Ольга Дем’янівна; доктор історичних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, член президії Національної спілки краєзнавців України Олександр Іванович Гуржій; проректор із наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Корновенко Сергій Валерійович; доктор історичних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Земзюліна Наталія Іванівна; кандидат історичних наук, доцент, директор Державного архіву Черкаської області Клименко Тетяна Анатоліївна; учений секретар Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Діденко Яніна Леонідівна; кандидат історичних наук, доцент, начальник кафедри іноземних мов та гуманітарних наук Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Томіленко Андрій Григорович; доктор історичних наук, професор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Перехрест Олександр Григорович; доктор історичних наук, професор кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Драч Оксана Олександрівна; доктор історичних наук, доцент, професор кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Синявська Лариса Іванівна; декан факультету харчових технологій і сфери обслуговування ЧДТУ, доктор економічних наук, професор Чепурда Лариса Михайлівна та представники деканату.
Завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету, кандидат історичних наук, доцент Стадник Ірина Юріївна виступила перед аудиторією з доповіддю на тему: «Особистість в історії України: Микола Іванович Бушин ( до 80-річчя з дня народження доктора історичних наук, професора, багаторічного завідувача кафедри історії України ЧДТУ)», у якій окреслила багатий життєвий та професійний шлях Миколи Івановича.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x