Черкаська активістка закликає депутатів ухвалити бюджет розвитку

Черкаська активістка закликає депутатів ухвалити бюджет розвитку

Сьогодні на початку сесії Черкаської міської ради відомий громадський активіст Любов Майборода звернулась до міських обранців з проханням не зволікати з розгляданням та затвердженням бюджету розвитку. Адже саме це дозволяє місту рости в інфраструктурному плані і робить життя містян більш комфортним. Любов Володимирівна також нагадала про ганебний минулорічний досвід, коли бюджет розвитку розглянули лише в травні, а власне роботи передбачені ПСЕР розпочалися лише в вересні. Наразі Черкаси та Світловодськ − два українські міста, які досі не затвердили своїх бюджетів розвитку.

− 29 січня з «боями» був ухвалений міський бюджет, два місяці місто жило по 1/12 бюджету минулого року за умов недофінансування ліків, харчування, соціальних виплат. Бюджету розвитку не маємо до тепер, хоча на календарі середина березня. Із 364 млн запланованих до розподілу в бюджеті розвитку міста Черкаси, 196 млн попередньо становлять так звані «перехідні об`єкти», тобто об`єкти, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, укладені угоди та частково проведені ремонтні роботи в 2017 році. Таких об`єктів по проекту плану соціально-економічного розвитку 152, − пояснила Любов Майборода. − Зараз роботи на них заморожені, що створює незручності для відвідувачів та призводить до здороження будівельних робіт. Особливо це стосується медичної галузі. Решту – близько 93 млн передбачено спрямувати на нові об`єкти. Постійним підкилимним перемовинам: як розподілити кошти − не має кінця. 7 березня на засіданні бюджетної комісії за моєю участю було підтримано пропозицію – розпочати освоєння капітальних видатків і рекомендувати сесії 13 березня затвердити програму соціально-економічного розвитку та бюджет в частині перехідних об`єктів. Проте, здається, процес знову гальмується.
На думку активістки, зміна виконкому по суті нічого очікувано позитивного не дала, бо чиновники не спроможні прийняти рішення, які дають початок сезонним роботам. І якщо сесія міської ради 13 березня не прийме бюджет розвитку на 2018 рік, хоча б в частині перехідних об`єктів, а що до інших – не поставить конкретні терміни прийняття бюджету розвитку в цілому, Любов Майборода пропонує сесії міської ради відправити виконком у відставку або достроково припинити його повноваження.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x