Прокуратура Черкащини запобігла втратам держпідприємства на більш як 30 мільйонів

Прокуратура Черкащини запобігла втратам держпідприємства на більш як 30 мільйонів

Прокуратурою Черкаської області здійснено вступ та забезпечується активний захист державних інтересів у справі про банкрутство державного підприємства «Златодар», яке має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, оскільки є зберігачем державного резерву зерна України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено факти намагання приватних структур стягнути з ДП «Златодар» кошти та зерно без достатніх на те підстав. Зокрема, вступивши до справи за позовом одного з товариств, яке, пропустивши строки позовної давності, звернулося до господарського суду про стягнення з ДП «Златодар» в натурі понад 7 тис. тон зерна кукурудзи, переданого на зберігання у 2013 році, прокуратура на стадії апеляційного оскарження запобігла втратам державного підприємства на понад 29 млн грн.

За активної позиції прокуратури Київським апеляційним господарським судом у лютому поточного року скасовано рішення господарського суду Черкаської області від 20.11.2017 про задоволення вказаного позову, як такого, що не ґрунтується на фактичних обставинах справи та є необґрунтованим.

Крім того, цим же апеляційним судом за апеляційною скаргою прокуратури області 26.02.2018 скасовано рішення господарського суду Черкаської області про зобов’язання ДП «Златодар» повернути 365 тон зерна кукурудзи, вартістю понад 1,5 млн. грн., одному з фермерських господарств, що відповідає державним інтересам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x