Триває досудове розслідування у справі фермерів з Кичинців

Триває досудове розслідування у справі фермерів з Кичинців

У лютому в «Нову Добу» звернулися власники фермерського господарства «Кичинці» (розташоване в межах Кичинецької сільської ради на території Набутівської ОТГ) Людмила Миколаївна та Микола Васильович Бабичі. Нагадуємо, що позаторік фермери отримали в оренду земельну ділянку, непридатну для посіву. Працівники ферми виорали та повністю засіяли ці ділянки. У листопаді 2017 року представники прокуратури вилучили у господарів усі документи та ксерокопії на оренду землі, які вони збирали протягом декількох років.

Як ми вже повідомляли, раніше журналістами «Нової Доби» був поданий запит до прокуратури Черкаської області. Нас цікавило, на якій підставі були вилучені всі документи та ксерокопії на оренду земельної ділянки у Миколи Бабича та чи має фермер необхідні документи та дозволи для отримання в оренду цієї земельної ділянки.

Офіційну відповідь надав заступник начальника відділу прокуратури області Віталій Пономар:
«Повідомляю, що слідчим відділом прокуратури області розслідується кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У ході розслідування Бабичем М. В. згідно відповідної заяви добровільно надано копії документів, що стосуються обставин провадження, які долучено до кримінального провадження.

З дотриманням вимог ст. 222 КПК України повідомляю, що наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо повного, всебічного та об’єктивного встановлення обставин кримінального правопорушення, а також прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x