Понад 15 тисяч жінок працевлаштувала служба зайнятості на Черкащині

Понад 15 тисяч жінок працевлаштувала служба зайнятості на Черкащині

Для реалізації державної політики щодо подолання гендерних стереотипів служба зайнятості здійснює цілеспрямовані дії щодо покращення становища жінок, створення сприятливих умов для забезпечення їх рівних можливостей із чоловіками у суспільно-політичному житті країни. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

За сприяння Черкаської обласної служби зайнятості в області постійно проводяться різноманітні заходи, направлені на реалізацію гендерної політики. Зокрема днями фахівці обласної служби зайнятості провели комплекс індивідуальних консультацій, семінарів, засідань клубів, тренінгів для жінок. Заходи проходили під девізом «Гендерна рівність – запорука успішного розвитку суспільства».

Протягом останніх років на Черкащині спостерігається тенденція щодо зменшення частки жінок серед безробітних, які користуються послугами обласної служби зайнятості. Якщо ще 5 років тому частка жінок серед користувачів послуг служби зайнятості становила близько 60 %, то на цей час їх близько половини.

За сприяння служби зайнятості у 2017 році роботу отримали понад 15 тис. жінок, з них 12 – започаткували власну справу в сферах торгівлі, переробної помисловості та надання послуг; 150 жінок були працевлаштовані на нові робочі місця із виплатою роботодавцю компенсації ЄСВ.

Крім того, у минулому році 2 950 жінок проходили професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості. Навчання в основному організовувалося за такими професіями, які дозволяють якнайшвидше жінці знайти роботу, це – перукар, манікюрник, швачка, кравець, кухар, пекар та продавець.

Підвищенню ефективності працевлаштування та конкурентоспроможності жінок на ринку праці Черкащини, також буде сприяти реалізація заходів, передбачених в Програмі зайнятості населення Черкаської області на 2018-2020 роки, яка була прийнята 2 березня цього року на засіданні сесії обласної ради. На цей час відповідні програми приймаються у всіх містах та районах області.

Довідково:

З початку 2018 року до Черкаської обласної служби зайнятості звернулось 3 266 безробітних жінок.

Всього послугами служби зайнятості скористалися 12 685 жінок зі статусом безробітного, отримали профорієнтаційні послуги – 11 968 жінок, працевлаштовано – 1 018 осіб, з них шляхом виплати одноразово допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю – 2 особи та з наданням компенсації роботодавцю у розмірі ЄСВ – 28 осіб, проходили професійне навчання – 573 жінки, забезпечено тимчасову зайнятість – 421 особі.

Станом на 1 березня статус безробітного мали 10 189 жінок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x