Імбир знімає біль і стимулює травлення

Імбир знімає біль і стимулює травлення

Імбир – не дуже привабливий на вигляд корінь, але він має унікальний смак і властивості. Його можна додавати до соусів, супів, маринадів, основних страв, чаю і навіть деяких десертів. Окрім застосування в кулінарії, імбир також популярний в усьому світі завдяки своїм лікувальним властивостям.
Багато людей не знають про переваги цього недорогого й легкодоступного кореня. Імовірно, ви часто бачили його у продуктових крамницях, але не купували. Пропонуємо це змінити після того, як розповімо вам про його користь.
Поліпшує кровообіг
Імбир містить магній і цинк, які є вирішальними для поліпшення кровообігу. Він також пригнічує накопичення поганого холестерину в печінці, що може запобігти серцево-судинним проблемам у подальшому житті. Серед іншого, імбир можна використати для зменшення лихоманки й усунення надмірної пітливості.
Покращує засвоєння поживних речовин
Споживання імбиру гарантує, що ваш організм поглинатиме більше необхідних поживних речовин з їжі. Адже цей корінь стимулює вироблення ферментів секреції шлунка й підшлункової залози. Якщо у вас проблеми з апетитом, спробуйте пожувати невеликий шматочок кореня імбиру перед їжею, щоб викликати відчуття голоду.
Захищає від застуди, знімає біль
Імбир є природним відхаркувальним засобом і має антибіотичні властивості, які ефективно борються із застудою і грипом. Цей корінь використовували протягом багатьох століть в Азії як потужний засіб для лікування грипу, застуди й кашлю. Сучасні ж дослідження свідчать, що споживання імбирного чаю усуває симптоми застуди і грипу у дорослих. А ще імбир має значні протизапальні властивості, які допомагають зменшити біль і запалення суглобів.
Покращує травлення
Імбир не лише стимулює поглинання організмом поживних речовин, але й полегшує біль у животі, що зазвичай з’являється, коли ви відчуваєте запалення шлунка. Він запобігає закрепам і бореться з ними, зменшує газоутворення, сприяючи травленню в цілому.
Запобігає розвитку хвороб
Численні дослідження показали, що імбир може мати дуже потужну протиракову дію, оскільки він пригнічує ріст ракових клітин – особливо у товстій кишці й простаті. А ще регулярне споживання імбиру зміцнює імунітет й допомагає організму підтримувати бар’єр проти потенційних інфекцій, сприяє протидії бактеріальним інфекціям кишківника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x