Неочевидні ознаки серцевих хвороб

Неочевидні ознаки серцевих хвороб

Оскільки ознаки серцевих недуг можна легко сплутати з іншими розладами, необхідно добре знати їхні симптоми, щоб завжди бути напоготові до будь-яких подій. Адже, до прикладу, серцевий напад може розвиватися стрімко й непередбачувано.
Безсоння
Безсоння та інші розлади сну можуть виникнути у результаті напруженого робочого графіку, пережитого стресу та навіть зловживання електронними гаджетами. Жінки часто страждають від безсоння через гормональні зміни в організмі та початкові стадії серцево-судинних захворювань.
Задишка
Жінки, які раптово починають сильно кашляти та задихатися, не маючи при цьому жодних респіраторних захворювань, неодмінно повинні негайно звернутися до лікаря. Поява цього неприємного симптому має вас насторожити, адже раптове виникнення задишки під час виконання звичних буденних справ може свідчити про серцевий напад.
Постійна перевтома
Виснаження та постійна втома зазвичай виникають у результаті недосипання, пережитого стресу або вживання деяких медикаментів. Та, якщо відчуття перевтоми виникає безпідставно і регулярно, це може свідчити про розлади кровоносної та серцево-судинної системи.Закупорення коронарних артерій погіршує відтік крові від серця. Ба більше, через забиті артерії клітини внутрішніх органів, мозок та м’язи не отримують належну кількість кисню. Оскільки у цьому випадку серце мусить працювати значно інтенсивніше, щоб качати кров, кров’яний тиск збільшується, а ризик розвитку серцевого нападу зростає.
Холодний піт та запаморочення
Холодний піт, який виникає раптово як під час звичних фізичних навантажень, так і під час відпочинку, також свідчить про серцеві недуги. Холодний піт свідчить про те, що організм намагається підтримувати оптимальну температуру тіла. Це означає, що серцевий м’яз перенапружується та працює інтенсивніше, ніж зазвичай. У такому випадку радимо звернутися за порадою до лікаря та пройти повне обстеження організму.
Панічна атака
Безпідставний напад паніки – це тривожний симптом, який не варто ігнорувати. Неодмінно зверніться до лікаря, якщо разом з панічною атакою ви переживаєте різкий біль у грудях та запаморочення.
Часто вище вказані симптоми виникають всього за кілька годин до серцевого нападу.
Біль у руках та грудях
При захворюваннях серцево-судинної системи, які ускладнюють роботу серцевого м’яза, людину може турбувати біль у суглобах, шиї та щелепі. Неприємні відчуття з’являються й у чоловіків, і у жінок. Утім, жінки потерпають від болю частіше. Біль виникає раптово та повільно наростає.
Такі симптоми не завжди свідчать про розвиток серцевого нападу, адже вони можуть передувати багатьом іншим захворюванням. Та за перших тривожних дзвіночків радимо одразу звернутися до лікаря, щоб виключити наявність більш серйозних захворювань та ускладнень.
Якщо прагнете зменшити ризик розвитку серцевого нападу, рекомендуємо дотримуватися здорового стилю життя та контролювати кров’яний тиск і рівень холестерину в організмі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x