ЦИКЛ «КАМЕРНІ ВЕЧОРИ»

ЦИКЛ «КАМЕРНІ ВЕЧОРИ»

Вiолiна ПЕТРИЧЕНКО (Німеччина), Артур НIКУЛIН (Україна)

22 березня о 18.00

Запрошують на концерт фортепіанної музики до вшанування 130-рiччя від дня народження Василя Барвiнського та145-рiччя від дня народження Сергія Рахманiнова

Цього року музична спільнота відзначає пам’ятні дати, які стосуються двох видатних композиторів ХХ сторіччя, людей із трагічним життєвим шляхом, сучасників, які ніколи не були між собою знайомі, але творчість та доля яких має глибоке споріднене коріння. Музика Василя Барвінського та Сергія Рахманінова перегукується загострено ліричним світобаченням, життєвою правдивістю і демократичністю, щирістю, глибиною і повнотою емоційного вислову, витонченим опосередкованим зв\’язком з фольклорними джерелами, а також досконалістю і багатством музично-виразових засобів, позначених як романтичними рисами, так і рафінованими відтінками європейського модерну.

Віоліна ПЕТРИЧЕНКО народилася в м. Запоріжжя у родині професійних музикантів. Закінчила Національну музичну академію України імені П.І.Чайковського, клас фортепіано. Згодом навчалася в університеті музики «Франц Ліст» м. Веймар та в Кельнській вищій школі музики і танцю у професора Якоба Льойшнера. Зараз мешкає у м. Кельн і є доцентом Кельнської музичної академії з класу фортепіано. Віоліна – володарка численних європейських нагород, стипендій, заохочувальних призів. На Заході її називають «видатною слов’янською піаністкою». Веде активну концертну діяльність, виступає в Німеччині, Голландії, Франції, Австрії, Іспанії, Чехії та Україні. Велику частину своїх концертів вона проводить як камерний музикант і акомпаніатор. Віоліна багаторазово грала для німецького радіо культури і телебачення, презентувала себе на ряді європейських музичних форумів: Байройтський фортепіанний фестиваль, Фестиваль європейської музики, фортепіанний фестиваль м. Ресрат, «Звук світів» (Бад Арвайлер, Німеччина), «Музичні дні в Альт Кайнахер» (Австрія) тощо.

Як патріотка своєї Батьківщини, В.Петриченко дотримується традицій української культури та популяризує її. Вона була художнім керівником і одним з організаторів днів української музики у м. Мюнстер (Німеччина). Записала і представила європейському слухачеві сольні компакт-диски з фортепіанними творами українських композиторів – В.Косенка, Л.Ревуцького, М.Колесси, Ігоря та Юрія Шамо. Її останній мистецький проект – це концерти в містах Європи та України в рамках презентації компакт-диску «Мовчазний голос Василя Барвінського», приурочені до 130-ліття від дня народження репресованого радянською владою західноукраїнського композитора. Тож і черкаські поціновувачі української класичної музики також мають нагоду долучитися до цієї події.

Артур НІКУЛІН закінчив Львівську національну музичну академію імені М.Лисенка, де навчався в класі видатного піаніста – заслуженого артиста України Йожефа Ерміня. Аспірантуру проходив у Вищій музичній школі в м. Ессен. Стажувався у відомих сучасних піаністів: Н.Штаркмана, М.Пєтухова, М.Крушельницької, Б.Гетцке, Т.Дюссо, Е.Рейес. Музикант активно гастролює. Виступає у кращих концертних залах України, Польщі, Швейцарії, Франції, Німеччини, Нідерландів як соліст чи в дуеті, а також із відомими камерними та симфонічними оркестрами. Артур Нікулін лауреат багатьох престижних міжнародних музичних конкурсів. Після перемоги в Міжнародному музичному конкурсі імені Б.Лятошинського в Парижі (2014) активно пропагує українську фортепіанну музику. Тісно співпрацює із видатними сучасними вітчизняними і зарубіжними композиторами: В.Сильвестровим, Л.Дичко, В.Рунчаком, В.Бєляєвим, Д.Чесноковим, Н.Бакрі, є першим виконавцем ряду їх фортепіанних і камерно-інструментальних творів.

22 березня Віоліна Петриченко подарує відвідувачам Черкаської обласної філармонії виконання Прелюдій, фортепіанних циклів \”«Любов» і «Українська сюїта» В.Барвінського. Музика С.Рахманінова буде представлена дуетними композиціями – Сюїтою для фортепіано тв.11 та популярними п\’єсами «Італійська полька» і «Романс».

Ведуча – народна артистка України Ольга Калина.

Організатор: Обласна філармонія
Дата: 22 березня 2018, 18:00
Де: вул. Хрещатик, 196
Вартість квитків: 25 – 40 грн.

Довідка: (0472) 33-24-72 – адміністратор, (0472) 33-21-44 – каса

Детальніше про виконувані В.Петриченко і А.Нікуліним композиції Ви можете дізнатись на сторінці

https://www.facebook.com/filarmoniya.ck.ua/

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x