У Кам’янці будуватимуть сонячну електростанцію

У Кам’янці будуватимуть сонячну електростанцію

Про це йшлося на зустрічі голови ОДА Юрія Ткаченка з віце-президентом із розвитку проектів компанії Scatec Solar ASA Енн-Марі Ліллєйорд і партнерів. Участь у ній також узяли голова Кам’янської міської ОТГ Володимир Тірон і представники ПАТ «Черкасиобленерго». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ОДА.
Потужність сонячної електростанції становитиме 25 МВт. За словами топ-менеджера Scatec Solar ASA, будівництво цієї сонячної електростанції – перший проект компанії в Україні. А Черкащина обрана для старту через привабливий інвестиційний клімат.
За словами Енн-Марі Ліллєйорд, Scatec Solar – норвезька компанія, яка виробляє сонячну енергію по всьому світу. На ринку працює вже десяток років і має досвід побудови електростанцій, загальною потужністю близько 1000 МВт.
– Важливо, що на Черкащині ми маємо підтримку з боку влади та сприяння в реалізації проекту. – наголошує Енн-Марі Ліллєйорд. – Усі питання вирішуємо в робочому режимі. Будівництво сонячної електростанції плануємо розпочати найближчим часом.
Нагадаємо, створення комфортного інвестиційного клімату на Черкащині та розвиток відповідної інфраструктури є пріоритетом обласної влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x