Центр служби крові планують створити на Черкащині

Центр служби крові планують створити на Черкащині

Новий інвестиційний проект у сфері охорони здоров’я хочуть реалізувати в обласному центрі. Про це йшлося на зустрічі керівництва Черкащини із представниками компанії «Біофарма». У ній також узяли участь депутати обласної ради та волонтери із благодійного фонду «Подаруй дитині світ». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Зокрема, було презентовано проект зі створення Центру служби крові на базі обласної станції переливання крові. Подібний уже працює на Сумщині. Це – приклад державно-приватного партнерства. Центр спеціалізується на заготівлі компонентів крові, маючи найсучасніше обладнання та систему управління якістю, а також найвищий рівень безпеки донорів і реципієнтів. Компанія готова інвестувати в цей проект близько 5 млн дол.

– Наші лікувальні заклади мають велику потребу в якісних компонентах крові, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Що маємо на практиці – на жаль, знає кожен, хто сам потребував переливання крові чи рідні. Ми ж маємо тепер можливість локально реформувати цю сферу. Перемовини із компанією «Біофарма», що має багаторічний досвід роботи, ми ведемо вже декілька місяців. За цей час детально ознайомились із роботою «пілоту» в Сумах, де вже створені навіть його філії по області, а також опрацювали цей інвестиційний проект. Це зовсім інший рівень, якість, високі стандарти та соціальна відповідальність.

Інвестор уже презентував свій проект колективу Черкаської обласної станції переливання крові. А вже наступної сесії це питання розгляне обласна рада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x