Черкаські медики розповіли студентам про профілактику ВІЛ-інфекції

Черкаські медики розповіли студентам про профілактику ВІЛ-інфекції

Днями на базі Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького відбувся семінар «Сучасні медико-соціальні проблеми попередження захворювань, що передаються статевим шляхом». Про це повідомляє прес-служба ОДА. Захід проходив за ініціативи доцента кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, кандидата медичних наук Надії Сисоєнко та за участю викладачів університету, лікарів КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради та Черкаського обласного шкірно-венерологічного диспансеру, студентства.

У вступному слові головний лікар обласного центру СНІДу, заслужений лікар України Петро Левченко відзначив, що епідемічна ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції в області залишається напруженою, число людей, які живуть із ВІЛ, продовжує зростати серед різних контингентів населення, в першу чергу, серед осіб, які належать до груп високого ризику інфікування.

– Незважаючи на подальше розширення доступу до антиретровірусної терапії, епідемія ВІЛ-інфекції в 2013 році забрала життя 143 осіб, із них 82 – хворих на СНІД, – наголосив Петро Левченко. – В основному це молоді люди, які не виявили бажання своєчасно стати на диспансерний облік і почати лікування, незважаючи на клінічні прояви та наявність опортуністичних і супутніх захворювань.
За словами головного лікаря закладу, студентам дуже важливо розуміти необхідність дотримання здорового способу життя, безпечної сексуальної поведінки, вчасного звернення до лікарів, профілактики захворювань статевої сфери.

У ході семінару з доповіддю «Деякі питання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу» виступила заступник головного лікаря обласного цетру СНІД, кандидат наук із державного уравління Ірина Білоус. Зокрема, вона акцентувала на важливості профілактики захворювання, соціально-медичних аспектах проблеми та шляхах подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.
Захід виявився дуже цікавим та корисним для студентської молоді, тому в підсумку прийнято рішення стосовно подальшої тісної співпраці КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради та Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x