Норвезька компанія планує збудувати сонячну електростанцію на Черкащині

Норвезька компанія планує збудувати сонячну електростанцію на Черкащині

Як повідомляє заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань, норвезька компанія \”Scatec Solar ASA\” готова зайти з інвестиціями до нашого регіону, зокрема, до Кам’янської ОТГ. Тут вона планує збудувати сонячну електростанцію потужністю 25 МВт. Відзначу, що норвежці займаються повним циклом створення сонячних електростанцій: від розробки й запуску до обслуговування та експлуатації СЕС. Черкащина ж стане першою в Україні, де компанія реалізовуватиме такий «сонячний» проект. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської обласної ради.

– Створення сприятливого інвестиційного клімату на Черкащині й надалі лишається серед основних пріоритетів обласної влади. Наша мета – створити всі умови, аби зарубіжний бізнес обирав саме нашу область для інвестування, – говорить Ярослав Березань.

Нині у нас в області відчутний дефіцит електроенергії. При виробництві 1,77 млрд кіловат-годин споживаємо 3,185 млрд кіловат-годин. Тож створення станцій з відновлювальної енергетики – на часі. Загалом на Черкащині активно розвивається відновлювана енергетика. Так, за минулий рік коштом інвесторів введено в експлуатацію 3 фотоелектростанції. Загалом в області працює вже 6 сонячних електростанцій. Їхня потужність сягає 0,37 МВт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x