«Щось цікаве» презентували у художньому музеї

«Щось цікаве» презентували у художньому музеї

Експериментальний та екстраодинарний проект двох творчих людей представили у Черкаькому обласному художньому музеї. Так на розсуд усіх поціновувачів малюнку відкрили виставку, що поєднує у собі творчість академічного художника та трирічної дівчинки. Відтак, 56-річний відомий черкаський художник, майстер абстрактного живопису Олександр Шепеньков та 3-річна маленька дівчинка Агата Кравченко презентували на двох 46 унікальних робіт: 24 – Агати та 22 – Олександра, інформує власний кореспондент.

Агата – донька художниці Антоніни Кравченко. Малює дитина із п’яти місяців та вже за свій трирічний вік брала участь у п’яти виставках. Водночас, дівчинка цьогоріч стала учасницею одного з наймасштабніших художніх проектів-конкурсів України «А4, Кулькова ручка» («Карась Галерея» у місті Києві). Роботи юної художниці справжні, незаангажовані та емоційні, їм властива простота ліній та незвичність сюжету. Як розповідає мама Агати, Антоніна Кравченко,

А досвідчений майстер Олександр Шепеньков свої картини зараховує до геометричного абстракціонізму, наголошуючи, що їм також притаманна спонтанність, але «доросла», обтяжена досвідом та знаннями.
– Такий досвід маю вперше, – говорить митець Олександр Шепеньков. – Проте стало цікаво порівняти на скільки дитина малює спонтанно та інтуїтивно, а я все ж схиляюся до розумового бачення. Бачимо в її роботах і світло, і жіночність, мої ж більше показують чоловічний підхід та прямі лінії. Працюючи над експозицією дивився більше на її робот, підлаштовувався. Адже багато художників до того і прямують, аби малювати так, як уміють діти

Ідея розпочати творчу дискусію належить черкаському митцю Володимиру Яковцю. Він зауважує, що метою виставки є показати необмеженість творчості й цінність несвідомого творення образів. У музеї ж наголошують, що експозиція дасть можливість кожному побачити у картинах для себе щось нове й щось цікаве.

Усі охочі можуть переглянути виставку «Щось цікаве» до 9 квітня 2018 року у Черкаському обласному художньому музеї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x