Депутата з Черкащини підозрюють у «прослушці»

Депутата з Черкащини підозрюють у «прослушці»

Прокуратурою Черкаської області веде розслідування у кримінальному провадженні, яке розпочав СБУ в Черкаській області, за фактом незаконного придбання та використання спецзасобів для отримання інформації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 359 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася прес-службі прокуратури Черкаської області.
Слідством установлено, що депутат однієї із сільських рад Шполянського району Черкаської області, діючи в порушення вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», не маючи відповідного дозволу (ліцензії), з метою незаконного прослуховування аудіоінформації, придбав спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації та упродовж тривалого часу незаконно використовував технічний пристрій.
Наразі вказаній особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України.
Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного рішення.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 359 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x