У Черкасах відкрили виставку карикатур «АнтиЛокшина»

У Черкасах відкрили виставку карикатур «АнтиЛокшина»

Виставка карикатур «АнтиЛокшина», що відбулася в ЧНУ, покликана привернути увагу суспільства до теми медіаграмотності. Автори ілюстрацій у своїх роботах намагалися продемонструвати порушення норм журналістики, маніпуляції й фейки в українських медіа. Всього на конкурс надіслали 168 робіт майже з усіх областей України. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Мета проекту – продемонструвтаи, що не все те, що ми бачимо й чуємо, є правдою. Ми маємо бути грамотними у сфері медіа, мати критичне мислення, розрізняти маніпуляцію і правду, – говорить координаторка медіа проектів ГО «Детектор медіа» Олена Демченко. – Професійне журі відібрало п’ять переможців, які отримали грошову винагороду: 1 місце – 8 тис. грн; 2 місце – по 5 тис. грн (двом учасникам); 3 місце – по 3,5 тис. грн (також двом учасникам).

Призерів нагородили під час відкриття виставки в Києві. Згодом пропозицію презентувати ілюстрації підтримали на кафедрі журналістики в ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Про це розповіла завідувачка кафедри журналістики навчального закладу Тетяна Бондаренко.

Тож Черкаси – друге місто, у якому представлені роботи. Ознайомитися з ними можна в холі першого корпусу ЧНУ ім. Б. Хмельницького до 17 квітня в часи роботи університету. Потім виставку презентують у Чернівцях.

– Я стажувалася в українській медіакомпанії, мені ця тема близька й цікава. Вирішила взяти участь у конкурсі, щоб нагадати людям, що треба фільтрувати інформацію, яку вони отримують із новин. У своїй роботі я відобразила медіа як соняшники, які повертаються до тієї сторони, що приносить гроші, – розповіла призер третього місця Кароліна Ускакович.

Фоторепортаж із заходу можна подивитися тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x