Безвинна смерть дітей поза кордонами

Загалом події у російському місті Кемеровому оголили дуже багато проблем. І вони є не лише у них. Вони й у нас скрізь.
Відмінили контроль за протипожежним наглядом. Чому? Будемо відверті. Тому що ця процедура, здебільшого, перетворилася на здирництво й хабарництво. «Ну немає у нас вогнегасника, ви ж можете, пане пожежнику, закрити на це очі?» Може, звичайно, за певну суму. «Ну побудоване наше приміщення без урахування обов’язкової наявності запасних входів-виходів, пожежних драбин тощо, але це ж для жителів міста – розваги, активне дозвілля! Невже це можна заборонити?» Звичайно, що ні, але за певну суму грошей. І таких випадків багато. І це я не про Росію. У процесі боротьби з корупцією ми досягли абсолютного хаосу. Ніхто нині не проводить перевірки, щоб не взяли хабарів. То ніхто й не оглядається на всі вимоги. Лише за рідкісним винятком, знаю з розповідей знайомих бізнесменів, дотримуються нині всі ці правила.
Сучасні архітектурні спорудження мають доволі гарний вигляд. І знову, але! Здебільшого, вони оздоблені, як зовні, так і в середині матеріалами не вогнестійкими. А ще вони дуже токсичні, і при горінні виділяють отруйні речовини та багато диму. У соціальних мережах читаю: «Всі ТРЦ чи супер-маркети – це потенційна братська могила, адже звичайною картиною є закриті пожежні сходи, вузькі ескалатори, порожній простір у центрі, відсутність вікон, суцільні лабіринти якщо не зі скла, то з пластику. Дешева типова схема будівництва».
Страшна вертикаль корупції та бездіяльності призвела у Росії до трагедії. Не застраховані й ми від цього, бо маємо банально схожі вертикалі «своїх», «кумів», «сватів», «потрібних людей». Я не впевнена, що наша влада відреагує на цю подію. На жаль, реагуємо лише після та у підтримку Європи чи США… Жорстко і злісно, скажете ви? Ну, як уже інакше?

Хабарництво, хапужництво, байдужість і через це − смерть безвинно спалених чи убитих людей не мають кордонів. Коли через дії, чи, ймовірніше, через бездіяльність, чиновників гинуть люди, то, де, в якій країні це відбувається невже має значення? Я ніколи не зрозумію у цьому випадку коментарів: «Це ж москалі!»… Так не можна…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x