Хореографи УДПУ відсвяткували ювілеї

Хореографи УДПУ відсвяткували ювілеї

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини з нагоди почесних ювілеїв (45-річчя народного аматорського ансамблю народного танцю «Яворина», 25-річчя спеціальності «Хореографія», 5-річчя кафедри хореографії та художньої культури) відбулося феєричне свято танцю та краси. На святковий захід завітали студенти, викладачі, випускники – ті, для кого танець став частиною життя.
Хореографічні колективи факультету мистецтв були і залишаються окрасою концертів, семінарів, форумів, конференцій. Завжди повертаються до Умані з феєричними перемогами − володарями гран-прі та дипломантами Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів та фестивалів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

Хореографи УДПУ відсвяткували ювілеї

На святкуванні ювіляри отримали чимало вітань на свою адресу. Звучали найщиріші поздоровлення від проректора з гуманітарних питань Наталії Ревнюк, помічника ректора Дмитра Балдинюка, голови профкому Валентина Хитрука, заступника голови Уманської районної ради Петра Бабкіна, начальника відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталії Вдовиченко, начальника відділу культури Уманської міської ради Тетяни Гейко, завідувача сектора культури Уманської райдержадміністрації Оксани Коханської.

Хореографи УДПУ відсвяткували ювілеї

Цінним подарунком та подякою Черкаської обласної організації профспілки працівників освіти і науки від імені голови Ольги Жалдак було нагороджено колектив народного аматорського ансамблю народного танцю «Яворина» та його керівника – кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри хореографії та художньої культури Сергія Куценка. Цінний подарунок з нагоди ювілею ансамбль танцю «Яворина» отримав і від профкому УДПУ, професорсько-викладацького та студентського колективів.

Усіх викладачів та працівників кафедри хореографії та художньої культури було відзначено різними почесними грамотами, подяками: Черкаської обласної організації профспілки працівників освіти і науки, Уманської районної ради, відділів культури та у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, адміністрації та профкому УДПУ імені Павла Тичини.
Яскраве свято доповнилося виступами дитячих творчих колективів, керівниками яких є випускники спеціальності «Хореографія» Уманського державного педагогічного університету. Свої подарунки представили: зразковий хореографічний колектив «Едем» Жашківського районного будинку дитячої та юнацької творчості (керівники Вікторія Бакуменко, Богдан Компан), зразковий художній колектив ансамбль «Весна» Уманського міського будинку дитячої та юнацької творчості(керівник Наталія Попова); танцювальний колектив «Синичанка» (керівник Наталія Сокуренко); хореографічний колектив «Крок вперед» (керівник Вікторія Глобчак); зразковий ансамбль танцю «Журавка» НВК «Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання» (керівник Наталія Гавенко); хореографічний колектив «Амелі» Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу (керівник Андрій Болдирєв). Усі випускники були нагороджені почесними грамотами за популяризацію танцювального мистецтва та підняття іміджу університету.

Хореографи УДПУ відсвяткували ювілеї

Неможливо словами передати дух, атмосферу, енергетику, вир емоції і почуттів, які панували в актовій залі. Неймовірне свято подарували творчі колективи глядачам, вражали різнобарв’ям сценічних костюмів. Тільки у виконанні «Яворини» було представлено 9 хореографічних композицій, серед яких: «Привітальна», молдавський танець «Весняна хора», єврейський танець «Давайте познайомимось», турецький танець «Халай», польський танець «Краков’як», українські танці «Гонивітер», «Їхали козаки», «Як козаки куліш варили», «Українські самоцвіти».

Зі словами вдячності виступила декан факультету мистецтв Інна Терешко та вручила подяки учасникам народного аматорського ансамблю народного танцю «Яворина». Заключним етапом урочистостей став виступ завідувача кафедри хореографії та художньої культури Людмили Андрощук, яка окреслила основні досягнення колективу кафедри у науковій та творчій діяльності, привітала колектив народного аматорського ансамблю народного танцю «Яворина», викладачів, студентів та випускників з ювілеєм, у подарунок презентувавши хореографічну композицію «Матір Дана»у виконанні народного аматорського ансамблю сучасного танцю «Візаві».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x