До Великодня черкаські рятувальники вирішили перевірити церкви

До Великодня черкаські рятувальники вирішили перевірити церкви

Про це «Новій Добі» повідомили в ДСНС України в Черкаській області.

Незабаром усі православні вірячи світу відзначатимуть день Світлого Воскресіння Христового – одне з найбільших християнських свят. Проте скупчення великої кількості людей у храмах, масштабне використання відкритого вогню та відсутність пожежних сигналізацій можуть перетворити світле і радісне свято на трагедію.
Тож для попередження пожеж у церквах, монастирях та інших культових закладах Черкащини інспектори Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітали до культових споруд, де роз’яснюють правила пожежної безпеки священнослужителям та прихожанам.

Зокрема, у Смілянському районі протягом минулого тижня рятувальники перевірили 21 церкву. Серед основних недоліків, які виявили інспектори – порушення у роботі електромережі, відсутність джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, недостатня кількість первинних засобів пожежогасіння.
До Великодня черкаські рятувальники вирішили перевірити церкви
Аналогічні перевірки відбулися і в Жашківському районі. Перевірку пройшли 19 церков. Тут основна проблема – пічне опалення в церквах.

– Пічне опалення несе серйозну небезпеку, якщо служителі церкви не дотримуються правил пожежної безпеки. Тому з настоятелем кожного храму та прихожанами ми провели роз’яснювальну бесіду, вказали на виявлені недоліки та роздали інформаційні листівки з правилами безпечної експлуатації приладів опалення, – коментує начальник Жашківського районного Управління ДСНС у Черкаській області Руслан Бішук.

Аналогічні перевірки тривають і в інших районах Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x