Черкаські екологи не погодили видалення 56 дерев

Черкаські екологи не погодили видалення 56 дерев

Відповідно до Постанови КМУ від 01.08.2006 №1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах» протягом 2018 року щосереди спеціалісти Державної екологічної інспекції у Черкаській області беруть участь у роботі комісії щодо обстеження зелених насаджень на території м. Черкаси на предмет їх видалення.

У ході обстеження зелених насаджень комісією з\’ясовується доцільність знесення дерев, а саме тих дерев, що несуть загрозу життю, здоров\’ю громадян чи майну громадян або юридичних осіб. Дерева, які не підпадають під критерії даної Постанови, не підлягають видаленню.

Водночас, деякі громадяни та юридичні особи, користуються можливістю задля власних потреб, бажають знести дерева, що мають задовільний стан та не несуть загрози.

Слід також пам\’ятати, що за знищення або пошкодження зелених насаджень без дотримання встановленого порядку в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об\’єктами озеленення, передбачається відповідальність у вигляді накладення адміністративного стягнення:

— на громадян — від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн.)

— на посадових осіб або фізичних осіб — підприємців — від тридцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн.).

Окрім сплати адміністративного штрафу чинним законодавством передбачено відшкодування збитків завданих незаконним знесенням зелених насаджень, розмір яких встановлено Постановою КМУ від 8 квітня 1999 р. № 559 «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x