Похолодання, дощі і «майже літо» на Черкащині

Похолодання, дощі і «майже літо» на Черкащині

Завдяки активному надходженню тепла з південних широт в нашому регіоні 1 квітня відбувся перехід середньодобової температури через +5º, грунт відтав, сніговий покрив зійшов, лише місцями в лісах і балках залишається сніг який продовжить танути. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Учора, 1 квітня, на Черкащині максимальні температури повітря сягали 19-21, а найтепліше було в Чигирині +22, проте південний вітер досягав штормових значень. Найсильніший зафіксований у Золотоніському, Черкаському та Чигиринському районах – 21-24 м/с, що є найбільшими показником з початку нинішнього року.

За оцінками фахівців, така тепла квітнева погода дозволить дещо раніше завершити опалювальний сезон. Так, стійкий перехід середньодобової температури повітря через +8, з яким і пов’язується завершення опалення приміщень, прогнозується одразу після Великодня. Однак, ночі ще будуть прохолодними, тому заклади соціальної інфраструктури, а особливо дитячі садочки та лікарні, ще декілька днів потребуватимуть опалення.
На початку поточного тижня в регіоні чекаємо на невелике похолодання. Температура вночі 0..+4º, а вночі 04.04 – навіть до 2º морозу, вдень +9..+14º. Суттєвих опадів не передбачається, вітер західного напрямку.
Із другої половини тижня після невеликих періодичних дощів, температура знову підвищиться до майже літніх значень +13..+18, але вночі буде прохолодно +2..+7º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x