На Черкащині визначили переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

На Черкащині визначили переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

Днями на базі Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради відбулися урочистості з нагоди закриття ІVетапу ХХХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Про це «Нова Доба» дізналася в Прес-службі ЧОДА.

Відкриваючи святковий захід, до присутніх звернулася заступник начальника освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна «Позаду залишилися теоретичний і практичний тури олімпіади, переживання та хвилювання. А попереду, сподіваюся, залишаться приємні спогади, нові друзі, хороші враження від Черкащини. Ми раді були вітати вас на Черкащині, намагалися створити для вас комфорт, поділитися своєю щедрістю душі, розповісти про історію рідного краю. Черкащині приємно зустрічати розумну, молоду еліту нашої країни. Ви всі переможці: переможці в себе в школі, переможці в себе в містах, в області. Дякую вам, діти, за ваше натхнення, за прагнення до нового, цікавого, незвіданого».

Принагідно Оксана Іванівна подякувала членам журі за неупереджену відповідальну роботу з оцінювання робіт учасників олімпіади.

До привітань на адресу юних знавців біології долучилися заступник начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Міністерства освіти і науки України Світлана Фіцайло, голова журі олімпіади, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна, доцент Інституту біології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Наталія Скрипник.

Після оголошення спільного рішення оргкомітету й журі фінального етапу Всеукраїнської олімпіади з біології відбулося вручення дипломів і подарунків учасникам та переможцям.

Щоразу, підсумовуючи результати олімпіади, журі визначає абсолютного переможця, який отримав у ході змагань найвищий бал. Цьогорічний рекорд олімпіади належить учениці 11 класу Київської гімназії № 287, бронзовій призерці Міжнародної біологічної олімпіади 2016 року ‒ Поплевичевій Ірині, робота якої оцінена у 202 бали, що становить 73 відсотки.

Вітаємо з перемогою Юліану Соколенко, ученицю 11 класу Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 19 Черкаської міської ради Черкаської області (2 місце); Валерію Гончаренко, ученицю 10 класу Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 32 Черкаської міської ради Черкаської області (2 місце); Тетяну Савчак, ученицю Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 31 Черкаської міської ради (ІІІ місце).2_20180402-112336_1

Мистецьким доповненням святкового заходу стали виступи творчих колективів Черкаської санаторної школи-інтернату.

Наступного року ХХХХ Всеукраїнську олімпіаду з біології прийматиме Харківщина, представникам якої у рамках заходу було вручено символічну естафету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x